Foto van een Krone turbo 3500. Bezig met groots onderhoud.-Nieuw kunstgebit (31 tanden)-Messenbalk opgeknapt (messen weer spelingsvrij)-Nieuwe hydrauliekleiding voor de klep.-Bijna nieuwe ketting en t

Krone turbo 500

762 foto's van @dx11

dx11
Foto van een Krone turbo 3500. Bezig met groots onderhoud.

-Nieuw kunstgebit (31 tanden)
-Messenbalk opgeknapt (messen weer spelingsvrij)
-Nieuwe hydrauliekleiding voor de klep.
-Bijna nieuwe ketting en tandwielen voor de aandrijving.
-Voorschot aangepast, en voorzien van ander persschot.

Morgen even een andere tandwielkast halen, kan die er nog even onder en is hij weer klaar.

Reacties

CaseCS130
Toe maar, je maakt er werk van. Deze wagen is ongeveer van dezelfde leeftijd als onze 5000 zo te zien. Die 3500 die wij hadden was iets nieuwer.
Heb je dat ijzer wat de messen vasthoudt opgelast? Bij onze 3500 was die ook aardig ingesleten maar netjes oplassen viel nog tegen.
Gaan jullie echt die DX160 hiervoor zetten? Dan mag de slipkoppeling wel goed afgesteld worden, anders blijft er niet veel van over ben ik bang. Onze 70 pk Fiat stampt zo'n wagen al vierkant vol.
dx11
@CaseCS130 Ja, de 4,20 kan her ook wel zat doen. We zijn er nog niet helemaal uit of de 160 op de kuil of voor de wagen komt.

160er heeft alleen 1000 toeren aftakas, dus komt er dan met 1200 motortoeren voor te draaien. Valt wel wat mee dan denk.

De as welke de messen bokkeerd is wel wat ingesleten ja, maar ik denk dat ik die gewoon een cm of 2 opzij schuif, zodat de messen weer op een vers stukje as zitten
CaseCS130
@dx11 Die as een stukje opschuiven is niet gek bedacht, dan sluit het ook weer als nieuw. Zag net je andere foto ook, ziet er goed uit. Als alles weer netjes strak is alle messen erin, dan heb je een mooi product op de kuil.
NH-Ford
160 voor deze wagen?
hehe, zunde van al het gebeun nu, einde zal wel nabij zijn? 😛
dx11
Oh oh, wat kunnen we weer overdrijven haha. Nee, ik weet het nog niet. zie wel tegen die tijd.
DESLAGERURRE
@NH-Ford haha dan gaat de aftakas niet rond maar de hele wagen :lol:
NH-Ford
Haha, nja, weet wat het is om een te grote trekker voor een (oudere) wagen te hebben...
zou het sowieso niet waard vinden om nog een dag werk aan zo'n wagen te verpatsen, maja, wie ben ik 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone turbo 500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!