Lossen!. Foto is geplaatst door claasenfendtfan op 29-05-2012 om 18:25:16, met 18 reacties.

Schuitemaker Rapide 2085

512 foto's van @claasenfendtfan

claasenfendtfan
Lossen!

Reacties

Martin Holland
Daar staat een flinke John Deere voor, zo te zien!
JJ96
Das nog is wat anders Wouter, als die Fendt van jullie met zo'n Lely hobbywagen :lol:
claasenfendtfan
@Martin Holland
staat een 7830 voor 😛 voor op 710's en achter op 900's meen ik.

@JJ96
Nu moet je eem rustig aan doen Jan japie
JJ96
Haha, gaat toch mooi dit? 😛
claasenfendtfan
Jazeker, reden ook 2 silgewagens met loswalsen mee, die leggen het dan toch wel wat mooier neer... maargoed dit ging ook donders mooi, wat kon die vent scheuren met dat spul 😛
JJ96
't Werd gehakseld?
fendt-412
Scheuren? dat heet toch jagen met beleid 😛

Dit is ja luchttransport, niet te denigrerend over de lely, is sneller leeg als de kaweco's van wieringa bedum 😛
JJ96
Nu wel ja.. 😛
maar denk niet of er winst is te halen op het snel lossen van een wagen, of het moet wel heel traag gaan.. 😛
fendt-412
Die tijd die je niet aan het lossen bent kun je verdelen op een kleine kuil. En dan telt elke minuut bij een redelijke hakseltrein of 2 opraapwagens. Gaat anders hard genoeg als ze dicht bij de kuil bezig zijn 😛

Als je hem alleen niet in 1x goed op de kuil zet en tig keer moet steken win je nog niks, of beroerd lossen op grote bulten.
themastermassey
Scheuren? jagen? nee bunders moaken!! 😛
claasenfendtfan
Capaciteit maken! 😛
themastermassey
joah! die wagen loopt hartstikke rustig achter die trekker aan en ook nog geveerde vooras dus dan kan je wel doorrijden 😉
claasenfendtfan
Ja, die fluit erover, donders mooie combinatie. trekker heeft er niet veel moeite mee. Vorig jaar waren ze ook nog bij ons, maar dan met 7920 er voor, capaciteit maken wil die wel. 😛
JJ96
@fendt-412 Ja das waar, maar heb het idee dat dat bij Wieringa Bedum altijd wel snor zit, tenminste bij ons is de kuil altijd mooi vast.

Vond het vorige week met hakselen bij de buren wel snel gaan, de ene wagen na de andere wagen kwam de bult op, dan vraag ik me wel is af of die bult goed vast zit..
Ging meer om de hakselaar bij te houden dan de shovel zegmaar.. 😛
themastermassey
De shovel is tegenwoordig de bepalende factor voor de snelheid van het inkuilen. soms gaat het zo snel dat het haast beter lijkt om er nog een 2 shovel of trekker die puur voor het aanrijden op de bult zit. voer moet toch goed vastgereden zijn voor een goede voerkwaliteit en bewaringskwaliteit?
fendt-412
Zie daarom wel wat in deze combinatie. Een grote ladewagen met flink wat capaciteit ipv 2 gemiddelde wagens die geregeld staan te wachten. Ging monsterachtig icm zon amerikaan met kuilverdeler voorop. Ladewagen hoeft nooit stil te staan en trekker op de bult is lomp zwaar en heeft mooi de tijd.

In zon brede silo kun je wel met 2 combinaties aanrijden, moet je alleen wel erg goed opletten. Boven de muren wordt de kuil al gauw smaller en wil het niet echt meer mooi. Terwijl het aanrijden dan juist belangrijk wordt.
themastermassey
@fendt-412 2 machines op bult is inderdaad lastig als de bult hoger dus dat is op ook weer niet de oplossing. volgens mij is de oplossing net als wat je zei. 1 grote opraapwagen met hoge capiciteit en dan een shovel of grote trekker op de bult die snel het gras verdeelt en dus veel tijd heeft om aan te rijden.

er is wel 1 nadeel aan deze wagen en dat is dat hij geen dozeerwalsen heeft wat voor de gene die op de bult staat wel lastiger maakt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Rapide 2085 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!