Valmetr 505 met Stoll R 1400s aan het harken. Foto is geplaatst door ihc633 op 31-05-2012 om 17:13:56, met 27 reacties.

Stoll R 1400 series

ihc633
Valmetr 505 met Stoll R 1400s aan het harken

Reacties

loki0134
En tevreden met de hark in de bochten en het optillen van de hark?
ihc633
@loki0134
Ja, bevalt ons wel goed. Bij een buitenbocht moet je het achterste element wel smaller zetten omdat je anders gras laat liggen. Maar volgens mij is dat bij elke treintjeshark zo 😉 Optillen mocht wel wat hoger, we kunnen niet met een draaiende hark over de wiersen heen rijden. Dat proberen we normaal ook niet, maar soms kun je niet anders... Verder zit er speling op, harkje is van '93 en heeft zijn hectares wel gemaakt.. Nu is de vraag: verhelpen we de speling of gaan we ruilen...
ihc633
@loki0134
Hebben de hark nu zo'n 8 jaar. Zie tractorfan.nl/topic/44644/.

Hoelang hebben jullie die al? Lijkt me wel achteruitgang, van 6m naar 3m werkbreedte 😉 Of gebruiken jullie hem niet veel meer?
loki0134
@ihc633
ehh ik weet niet hoe oud die is want hij heeft voor ons bij een loonbedrijf gereden meschien weet @jehan het ( die werkt bij dat loonbedrijf).
hij wordt nu voornamelijk alleen voor het kanten harken en nog wel eens een kleine perceeltjes gebruikt. grote percelen wordt uitbesteed aan de loonwerker die met een 4 element hark harkt.
Mc_douwel
Hebben niks geen last van tijdens bochten harken dat er wat blijft liggen
bevalt de trekker nog een beetje dan
jehan
@loki0134 de krone hebben we nu voor het derde seizoen en daarvoor hebben we de niemeiyer een jaar of 4 gehad ...en daar hebben we de stolltoen op ingeruild..7 jaar ongeveer dan hebben jullie de stoll
ihc633
@Mc_douwel
Ja, trekker bevalt prima! Mooi wendbaar en machtig trekken.. turbo fluit lekker
Mc_douwel
Heb vandaag het oude beestje van oe nog gezien had ook iets last van lekkage ofnie
wij hebben dezelfde hebben iets bij gegeven en kleur en type aangepast was een witte 505 is nu rode 605 motorisch zijn ze identiek
loki0134
@jehan
bedankt! ik wist het zelf niet helemaal meer zeker.
jehan
@loki0134 ik zit er 1 jaartje naast moet 6 jaar zijn
ihc633
@Mc_douwel
Kijk, dus als het ooit nodig zou zijn hier kunnen we die van ons ook wat laten 'groeien'! 😃
Ja, een klein beetje maar.. haha. Hangt die jerrycan er nog onder? Pakkingen/keerringen wisselbak lek. Vorig jaar nog wel nieuwe koppeling/drukgroep en starterkrans ingekomen. Aangezien het trekkertje aardig wat uren heeft gemaakt hebben we eerst rondgekeken voordat we hem lieten repareren. Op een gegeven moment val je van het 1 in het ander, en hij was voor wat werk wat wij ermee deden aan de lichte kant. We willen deze 505 nog wat toeren bij doen misschien, loopt nu 28 bij 2200 rpm max. Willen eigenlijk 2500 rpm laten draaien, zodat die wat sneller is. Hebben we bij de Ford en Inter ook gedaan. Hoe hard loopt die van jullie?
ihc633
@jehan
Had de Stoll bij jullie ook al last van speling om dat koppelpunt/trekoog waar de elementen aan elkaar verbonden zijn??
jehan
@ihc633 ja had de onze ook was op is ok heel wat mee geharkt ..was toender tijd een goeie machiene
ihc633
@jehan
Kijk, heb het al van meerdere gebruikers gehoord. Pa wil het perse lassen of op de een of andere manier verhelpen, omdat die verder nog wel draait. Maar aangezien ding 12 jaar bij een boer met 140 koeien heeft gelopen, en nu nog ruim 7 jaar bij ons (ook ong. 150 ha op jaarbasis) heeft die zn beste tijd wel gehad. Kans op grote reparaties wordt zo wel steeds groter, dus ik ruil hem liever voor een jongere stoll of kuhn (alleen is dat prijsverschil nog aardig groot!). Wat hebben jullie na die stoll gekocht dan?
jehan
Ik kan jullie natuurlijk makkelijk zeggen koop maar een andere maarja daar wil ik me niet mee bemoeien ..na de stoll hadden we een nieymeier..die hebben we een paar jaar gehad en nu hebben we een krone 4 elements ..die het heelgoed doet bij ons ..buurman heefd een krone 2 elements en is er ook laaiend over
ihc633
Inderdaad, zoiets beslissen we toch zelf! Ben al wat aan het rondkijken met 2e hands zijafleg-harken. Zowel Stoll, Kuhn als Niemeyer staan in het rijtje. 2e hands Krone zijn nog niet veel te vinden, niet voor de prijs die wij in gedachten hebben. Maar er lopen wel een paar bij ons in de buurt, mooi spul! En die Niemeyer, was dat met twintand? Lijkt me machtig mooi harken, veel gebruikers zijn erover te spreken. Degene wat ik op het oog ben is een 7m zijafleg, op een frame. Hadden jullie dat ook, of een middenafleg?
fendtfan16
Voor goed geld weet ik nog wel een krone zijafleg te staan:P
ihc633
@fendtfan16
Die van jullie zeker haha? Denk dat die iets buiten ons budget valt.. 😃
fendtfan16
Ja het was die van ons. Het was te proberen. Andere hark is natuurlijk altijd goed 😛
fendtfan16
Maar wat anders... waar loopt nog meer een krone hark in de buurt dan? Meende dat wij de enige waren tog?
fendtfan16
holvo.nl/gebruikte/112-harken/…

Zag deze toevallig staan en moest toen aan jou denken.
ihc633
@fendtfan16
Bij Luunk in Enschede, vorig jaar een nieuwe Krone middenafleg van 8m gekocht. En dan natuurlijk Versteeg Bentelo.. Niet allemaal naast de deur, maar toch in de buurt. Dichterbij als jullie kan haast niet nee 😉 Die bij Holvo had ik al gezien, en al achteraan gebeld, maar heeft dezelfde kwaal als de onze, dus wordt hem niet... Onze afgelopen week ff wat opgevuld met bussen en ringen, gedeelte van speling is verholpen, maar het is nog niet weg 😉 Zolang als die loopt, loopt die. Kijken ondertussen vrolijk verder 😄
G Loeffen
Swadbord zit er niet voor niks
Husqvarna
@ihc633
En doet het harkje nog, anders moet je kappenzooi er eens af halen en die lagers bekijken, hier lopen ze 1 voor 1 kapot, universeel flenslager kost misschien een paar tientjes.
ihc633
@Husqvarna
Jazeker, afgelopen zaterdag weer 30 ha bij elkaar geharkt. Hebben dat gat bovenin al met losse bussen opgevuld. Kappen wil ik er binnenkort inderdaad afhalen om naar die lagers te kijken. Ondertussen ook aan het kijken met een Stoll 1405, kunnen we aardig geschikt aankomen! En bij jullie? Ook nog draaiende?
Husqvarna
@ihc633
Ja prima dit jaar ook wel 30 ha bij elkaar geharkt, je bent even bezig maar dan kun je het wel zelf doen.
Die kappen heb ik al bij het oud-ijzer gegooit, reparatie heb je nog meer werk om die kappen d'r af te krijgen dan om zo'n lager te vervangen, en volgens mij vangen ze juist alleen maar hooi en stof op.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Stoll R 1400 series ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!