Schlüter Super 1600TVL-LS, bezig met 1 van de 3 te zijn.. Foto is geplaatst door Schluterfan op 03-06-2012 om 13:13:33, met 18 reacties.

Schlüter Super 1700LS

1.723 foto's van @Schluterfan

Schluterfan
Schlüter Super 1600TVL-LS, bezig met 1 van de 3 te zijn.

Reacties

zuid-limburger
Hele mooie
selten
Zijn er maar 3 van gemaakt? Zo das dan pas echt een zeldzaam machine
inter-Eric
@Schluterfan iets voor jou haha?
Schluterfan
@selten

Ja idd. Maar het is niet de zeldzaamste Schlüter die ik al gezien heb, enkele voorbeelden: Super 2000V, Euro Trac 1000CVT, Profi Trac 5000TVL, Compact 750V4,... Al heb ik niet van allemaal een foto, omdat er van sommigen al meer dan 10 jaar geleden is dat ik ze gezien heb, en toen de camera zonodig in staking moest gaan. Op zo'n momenten ga je gewoon balen!!!

@Inter-Eric

Al zoiets te koop komt te staan, dan denk ik er niet aan om zoiets te kopen, gewoon veel te duur... Het aanbod is trouwens van dit soort trekkers nul. Er zit ook geen Schlüter motor meer in, maar een MAN 6 cilinder, die je later ook terug vond in de Favorit 800 van Fendt. Deze zou bouwjaar 92 moeten zijn, dus achter deze zijn er nog pak em beet 100 Schlüter's gebouwd, dan gingen de deuren dicht... Dus je hebt wel iets apart in huis!
selten
@Schluterfan
Schlüter is over het algemeen een vrij zeldzame tractor. Een aantal loonwerkers uit de buurt hadden er. Laatst zag ik er nog eentje met een graswagen rijden. Zit wel een lekker geluidje in zon kist 😛
Schluterfan
@selten

Dat zeldzaam zijn komt omdat ze bij elke aanpassing of modificatie van "baureihe" veranderden. Ook alle varianten hebben een eigen Baureihe. Maar van bvb de gewone 1250VL en 1500TVL zijn er toch nog vrij veel, altans voor Schlüter, gebouwd. Maar voor sommige types was er een heel kort leven, zoals bvb de Compact 850V Special.
Inter1246fan
Wauw, echt prachtig dikke Schlüter!
Inter1246fan
Hier in zuid limburg lopen ook nog een of 2 Schlüters. Bij loonbedrijf Vaessen in Landgraaf.
ErDee
@Inter1246fan En eentje kort in de buurt van dat Fendtje, misschien kunnen we nog even gaan kijken ernaar. een 950 huppeldepup.
Inter1246fan
@ErDee

enne? kort in de buurt? Wat dat dan veur get? en wie witse dat dan? Isser tekaup ofwat?
Schluterfan
@Inter1246fan

Ja klopt, hij heeft een Super Trac 1700TVL-LS (1652 003) en een Super 1800TVL Special (1811 008).
ErDee
@Inter1246fan Nee te koop helaas niet, staat al jaaaren weg te roesten daar, echt dood en dood zonde... Heb hem eens zien staan daar vandaar weet ik dat.
Inter1246fan
@ErDee

Oke, jah kin ver uns goan kieke. Missjien kin ver 'm gelle en opknappe 😛
ErDee
@Inter1246fan Schlüter is heeeeeeel duuur, in aanschaf maar ook revisie...
Schluterfan
@ErDee
Enkele voorbeelden: wel in het geval van Super 1250VL Special, met 7.4liter motor, dus 112mm bussen erin:

Zuigerveren per set: 51euro
Schelpjes op krukas (Lagerschalen?): 64euro per set
Koppakking (versterkt) per stuk: 135euro
Cilinderbus: 150euro
Zuiger: 330euro

En ga zo maar door...

En je moet rekenen dat je alles maal 6 moet doen, behalve koppakking niet, das maal 2.
ErDee
@Schluterfan Dat is al zeg maar zo`n 4000 euro aan materiaal, en dan nog de kosten van het revisiebedrijf, 50 euro per uur, hoeveel uur ongeveer?
Schluterfan
@ErDee

Geen idee, ik heb de motor zelf al een paar keer open gehad, maar nooit in 1 keer uiteen gehaald en weer samen gestoken. Al is een Schlüter een droomtrekker om aan te werken vind ik, en dat zeg ik niet als fan, want mijn nonkel die in het verleden wel kwam helpen vond dit ook. Hij zei er dan telkens op, was het maar in de auto's zo! Want dat is tegenwoordig een ramp...

Er is maar 1 ding lastig te vervangen bij een Schlüter, en dat is de starter. Een moertje zit wat weg achter de starter en je kan er niet goed bij, omdat het frame in de weg zit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1700LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!