Foto van een Volvo Shovel, bezig met poseren. Foto is geplaatst door jackie op 04-06-2012 om 14:08:50, met 15 reacties.

Volvo L150G

796 foto's van @jackie

jackie
Foto van een Volvo Shovel, bezig met poseren

Reacties

radium45
Ik, radium45 en selten hebben dit object verplaatst van Tractoren Volvo Shovel (Poseren) naar Grondverzetters Volvo L150G (Poseren)
Deere Hunter
Stoere shovel alleen nog ff een grome pijp erop! 😃
radium45
@Deere Hunter

Grompijp??
radium45
@Deere Hunter

In 1761 vond Johann Gottlob Lehmann in de bergen van de Oeral een oranje-rood mineraal dat hij Siberisch rood lood noemde, omdat hij dacht dat het een loodverbinding was met selenium en ijzer. Later bleek dat hij het mineraal crocoiet had gevonden, dat uit lood(II)chromaat (PbCrO4) bestaat.

Enkele jaren later bezocht Peter Simon Pallas de locatie opnieuw en ontdekte dat het Siberisch rood lood zeer geschikt was als pigment in verf. Spoedig daarna werd het materiaal populair en bleek er ook een heldere gele kleurstof te kunnen worden gemaakt van crocoiet.

In 1797 lukte het Nicolas-Louis Vauquelin om chroomoxide uit crocoiet te isoleren door het mineraal te mengen met zoutzuur. Een jaar later bleek deze Franse chemicus in staat om uit chroomoxide metallische chroom te isoleren door het in een oven te verhitten. Later ontdekte hij dat sommige edelstenen (zoals robijn) ook sporen van chroom bevatten.

Tot het begin van de 19e eeuw werd chroom voornamelijk gebruikt als verfcomponent. Daarna kwam chroom steeds meer in zwang als metaal in legeringen.

De naam chroom komt van het Griekse chroma, dat kleur betekent.
Deere Hunter
@radium45

kan ook maar ik bedoel grome pijp snap je?
Deere Hunter
@radium45

oke weer wat geleerd
radium45
Deere Hunter
@radium45

Chroom!!! 😃
radium45
@Deere Hunter

Bij jullie ook nat? vanaf vanmorgen is hier al 8 mm gevallen. Soepbende.
selten
@radium45
8 is toch niet zoveel?
Deere Hunter
@radium45

jha natte driet op het land. We zijn hebben de zodenbemester maar in de regen gezet dan weekt het een beetje los dan kun je hem makkelijker schoonspuiten
radium45
@selten

Nee, maar gisteren heeft het ook al de hele dag geregend en we hadden vorige week 50 mm in een uur tijd.
selten
@radium45
Natte zooi dan. Ik weet niet hoeveel wij gister hadden. Maar nu zitten wij al op 32mm...
radium45
@selten

Kan de kunstmest mooi doorzakken naar www.vitens.nl

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo L150G ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!