Foto van een John Deere 7930, Gras maaien in Denemarken :). Foto is geplaatst door johnd-ts op 23-07-2012 om 22:15:50, met 36 reacties.

John Deere 7930

johnd-ts
Foto van een John Deere 7930, Gras maaien in Denemarken 😄

Reacties

jmos
-
johnd-ts
@johndeere6230

helemaal juist, en tevens correct! 😉
johnd-ts
@jmos Is dat nodig dan? 😄
jmos
-
johnd-ts
@jmos

Trekker kan het wel hebben, maar deze combinatie kan in 1 dag al het gras eraf leggen.. Waarom zou je dan investeren in een extra maaier? 😄
jmos
-
johnd-ts
@jmos Klopt! Jij weet namelijk precies wat ze allemaal wel niet verbouwen hier! Een duidelijke gevalletje van een geweldig verbeeldingsvermogen 😄
jmos
-
johnd-ts
@jmos

Dit is de middelste trekker, de kleinste heeft 85 pk dus dat gaat ook niks worden.. Maar wat is eigenlijk het nut van een zo klein mogelijke trekker voor de maaiers zetten en dan je de hele dag ergeren omdat het net niet wil opschieten, als je deze trekker toch hebt staan? :S
jmos
-
S Schenning
@jmos
Wanneer kan een tripple maaier bij jou uit dan? Is dat bij 50 ha, 100 ha of bij 200 ha pr sneede?
ljdekker
Als je in de landbouw gaat rekenen wanneer echt iets uit kan en je ook een rendement van 10% haalt ben je gauw uitgerekend.

Hoeveel in je er af knippen met deze combinatie in 1 dag? Ja hangt er natuurlijk van af wanneer je begint.
jmos
-
S Schenning
@jmos
Jij bent een rekenwonder........
jmos
-
ljdekker
Wat bedoel je met CM jmos?
maartendankers
@ljdekker 4 cm maaibreedte
jmos
-
ljdekker
Oh zo. Hmm, beetje rare redenering. Zo kun je niet uitrekenen of iets rendabel is of niet. Maarja, dat zal wel VWO niveau zijn.
johnd-ts
@ljdekker @jmos

6 jaar gedaan over mijn VWO-diploma, en nooit hebben ze me verteld dat 900/4 = 150! Wat een aanfluiting!

en ja, die maaier werkt heel mooi, je moet er alleen even aan wennen 😄
jmos
-
johnd-ts
@jmos

Verzin je die logica zelf of zit daar een gegronde theorie achter?
jmos
-
johnd-ts
@jmos

ooh, dus zoals ik al dacht slaat het eigenlijk nergens op..
jmos
-
jmos
-
johnd-ts
@jmos

van mij mag jij zo redeneren, helemaal geen moeite mee! Maar dan moet je je mening niet gaan opdringen en stellen dat er hier een triplemaaier gekocht moet worden of een kleinere trekker gebruikt moet worden, dat is ieders eigen keus en meestal met een zeer goede reden.
jmos
-
johnd-ts
@jmos

Ik begrijp je best hoor, ik snap alleen niet waar je die theorie van je op baseert? Omstandigheden thuis/Nederland? Dat is toch niet te vergelijken met dit bedrijf/Denemarken?
jmos
-
johnd-ts
@jmos

Een hele goeie theorie, hij zou zo uit de boeken kunnen komen. De enige fout die je maakt is dat hetgene wat jij aanneemt ook direct als een feit ziet, maar zo werkt het natuurlijk niet..

nouja, laten we er maar over ophouden 😉
jmos
-
ljdekker
Of iets uit kan ja of nee kun je toch niet voor een ander beslissen.
Dan ligt het er nog aan wat je allemaal meerekent; reken je ook kosten voor stalling? Eventuele arbeidsbesparing zou je ook nog mee kunnen rekenen. `t is net wat je er zelf van maakt.
jmos
@Jasperfendt
dat nam ik als voorbeeld van wat er in een dag te maaien is 😄 wij hebben 35 ha grasland met 240 maaier 😄 maar we zijn inderdaad lang bezig alles te maaien 😛 maar met schudden is het nog erger, een 5 meter schudder 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7930 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!