Foto van een Steyr 8100, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door steyrman op 23-12-2012 om 12:55:07, met 45 reacties.

Steyr 8100

19 foto's van @steyrman

steyrman
Foto van een Steyr 8100, bezig met poseren.

Reacties

selten
Is dit geen 8110?
steyrman
@selten Alleen de stikker.
selten
@steyrman
Mijn fout, ik ben pas net wakker en ik denk er nu pas aan dat een 8110 alleen met SK2 is geleverd 😄
steyr-wanroy
@selten he mark da had je toch meteen moeten zien als steyr kenner
selten
@steyr-wanroy
Ja dat klopt, maar dit was ongeveer het eerste wat ik zag toen ik wakker werd haha 😛
steyr-wanroy
@selten ow maar dan heb je goed uitgeslapen. en hoe ist met de 760
selten
@steyr-wanroy
Die staat nu voor het huis buiten in de regen met de voorruit los. Voor de rest nog weinig tijd gehad. Ik zal aankomende dagen er wel keertje naar kijken maar moet ook nog werken e.d.
steyr-wanroy
@selten ow ja klopt heb hem gister zien staan maar dus niet bevroren
selten
@steyr-wanroy
Weet niet, hij heeft een minuut of 10 gedraaid 😃
steyr-wanroy
@selten maar toch wel ff olie gepeild voor je hem starte
selten
@steyr-wanroy
Ik heb hem niet gestart, dat heeft ons pap gedaan 😉. Moet er van de week maar naar kijken, nu ik toch tijd heb 😃
jantje 8110
@selten volgens mij zijn ze toch wel in sk1 geleverd en vanaf 88/89 pas in sk2 uitvoering
steyrman
@jantje 8110 Dat kan kloppen ik heb even in mijn mappen met folders gekeken en op de folder van 1984 staat de 8110 met een sk1 cabine.
jantje 8110
Dat dacht ik al mijn 8110 is van 84 een van de eersten dus
selten
@jantje 8110
Klopt ja. Ik had weer niet goed gekeken 😕
steyrman
@selten We raken nooit uitgeleerd wat Steyr betreft.
selten
@steyrman
haha, tsja dat klopt wel ja. Maarja ik heb 1 heel erg goed excuus, het is allemaal voor mijn tijd haha 😃
steyrman
@selten Ha ha ha! dat excuus kan ik helaas niet aanvoeren of het moet al om de echte oldtimers gaan!
selten
@steyrman
Ik vond zelf, voordat het allemaal voor mijn tijd was, ik toch aardig wat weet van de 80 en de Plus-serie. Ik ben nooit te oud om te leren. En gelukkig zitten hier op TF genoeg mensen die mij weer wat nieuwe dingen kunnen leren. En rustig aan groeit die kennis alleen maar. Het enige waarvan ik niet zoveel weet zijn de series voor de Plus-serie.
steyrman
@selten De plus serie is de verbeterde uitvoering van de jubileum serie de 430 is de verbeterde 188 de 540 van de 190 de 288 , 290 de 650 ,760 en veel dingen kun je zo overbouwen zo heb ik een voorlader van een 290 op mijn 650 gebouwd zonder aanpassingen en past hij prima.
selten
@steyrman
Naar mijn idee lijkt dat niet hetzelfde, maar dat komt denk ik meer omdat ik naar de vorm kijk haha. Zelf verdiep ik me ook niet zo in die series, omdat voor mij de Plus-serie en de 8100-series het mooiste zijn.
steyrman
@selten Ha ha ha! moet je even een keer van beide het kapwerk weghalen en van buiten bijna geen verschil maar van binnen wel! de plus serie is een stuk beter als zijn voorganger. De mooiste Steyr die ik heb vind ik de 8130 van de oudere word het een stijd tussen mijn 280a en de kikker!
selten
@steyrman
Kikker hebben wij ook vroeger gehad. Alleen ons pap heeft er spuit van dat opa hem toen heeft ingeruild. Ik heb der nog wel een foto van, ik zal even zoeken!
selten
@steyrman
Hier de foto van 'onze' kikker. Wij hebben ook nog 540, 545 gehad. De Massey Ferguson 35 hebben wij als eerste gehad. Deze werd ingeruild op een Steyr 540. Die kort daarna werd ingeruild op een Steyr 545 omdat die handaftakaskoppeling had. En toen ons pap eenmaal het bedrijf had heeft hij in '86 de 545 ingeruild op een Steyr 760 Super omdat de 545 plat ging voor de 2-scharige ploeg. En tot ik meen '94 heeft de 760 Super altijd met een 2 schaar geploegd. En daarna 2 jaar met een nieuwe Lemken Opal 90 2+1. En toen is de lamborghini 10 jaar bij ons geweest. Maar eind goed al goed, we zijn weer terug bij Steyr haha 😃.
steyrman
@selten Met een 760a super heb ik eind jaren 70 en begin jaren 80 veel gewerkt en daar mocht ik graag mee op pad gaan, gewoon met een fritsmeier beugel voor de schudder en zo.
selten
@steyrman
Ik zou zo graag willen dat het een A was geweest, dan had ik hem makkelijk voor de 3 schaar kunnen leggen. Mooi met een pluim over het land 😃. Ofja misschien moet ik maar een keer op zoek naar frontgewichten voor op de 760. Ik had al wat gevonden. Maar het moet ook betaalbaar en makkelijk zijn (ik had gewichten van 110KG per stuk gevonden, zijn niet perse makkelijk maar zit zat gewicht aan :D)
steyrman
@selten Wielgewichten kunnen ook wel wat uitmaken. En weten jullie waar de kikker nu gebleven is? Of is hij helemaal uit het oog verloren?
selten
@steyrman
Ik zou het sowieso niet weten. Dat is ergens in de jaren '70 geweest. Wat ik wel weet is dat hij is ingeruild bij Hartjes, en daarvoor is een haspelpomp gekomen. Voor de rest weet ik het iig niet 😉
steyrman
@selten Ik denk dat hij wel ergens bij iemand in de schuur bij een verzameling zal staan. De foto lijkt mij op eind jaren 60 of begin jaren 70.
selten
@steyrman
Ik denk eind jaren 70 😉. Dees stond voor de carnavalswagen van ons pap. Dus ik denk rond de jaren 80 😉
steyrman
@selten wat voor lamborghini hadden jullie een 774 of zo of iets zwaarder?
selten
@steyrman
90PK. meer weet ik er eigenlijk niet vanaf. Enja getinte ramen. De bediening enzo weet ik wel. Maar ik had toen niet heel veel ervaring op de tractor. Is toch ruim wat jaren geleden dat die afgebrand is.
steyrman
@selten Of was het een grand prix uitvoering met strepen en zo?
selten
@steyrman
Het was een 4 cilinder van 90PK. Meer weet ik er niet van. Ik meende dat het type nummer met 9 begon maar voor de rest weet ik het echt niet meer.
selten
@steyrman
Het was denk ik een Lamborghini Grand Prix 874-90
steyrman
@selten] Jullie hebben nu de steyr die op je foto staat? Mijn schoonvader had 2 lamborghini's een 4 cyl van 80pk en een 6 cyl van 95pk maar daar zijn nu ook Steyrs. mijn buurman heeft ook nog een 874-90.
selten
@steyrman
Ja die hebben wij nu. Veel betere kwaliteit! Die Lamborghini was ellende zoals ons pap het zei 😉
steyrman
@selten De 4cyl die mijn schoonvader had was wel redelijk wel af en toe de afdichtringen van de bussen lek, maar de 6 cyl was een ramp en is na 1,5 jaar ellende snel weer ingeruild op een nieuwe fendt 612.
selten
@steyrman
Tsja, dan mag ik de conclusie trekken dat je beter Steyr kunt hebbe (ofja dat is mijn mening) want die lamborghini's ik vind het niks. Ons pap heeft even gedacht om een DF te gaan kopen. Maar omdat dat ook bij de Same Groep zit werd dat niks haha
steyrman
@selten Blijer met Steyr zeggen we dan! Mijn schoonvader wil ook niets anders meer! Ik zelf heb mijn eerste steyr in 1975 (was toen 14)gekocht en dat was een 188 uit 1961, mijn vader had toen al ook al jaren Steyr.
selten
@steyrman
Ik heb zelf geen Steyr. Maar ik denk dat daar over een aantal jaren verandering in komt 😃. Ofja niet hebbe, de 760 wordt door mij gebruikt maar ik tank thuis enzo. Ga m ook opknappen e.d. En dat moet ik dan wel zelf betale 😛
steyrman
@selten Een 760 is ook niet verkeert om te beginnen is het een met 16 versnellingen vooruit en 8 achteruit?
selten
@steyrman
Ja 16x8 bak. Maar we gebruiken der nie zoveel van. Eigenlijk vooral de hoogste versnelling 😉
steyrman
@selten Dat werkt op meer plekken zo kijk maar op je inbox.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 8100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!