Schlüter Super Trac 3000TVL-LS, bezig met Bundeswehr-uitvoering zijn.De enige (letterlijk) echte Super Trac 3000TVL-LS. Serienummer 2410 014 bevestigt dat trouwens ook. De trekker zag echter eerst i

Schlüter Super Trac 3000TVL-LS

1.721 foto's van @Schluterfan

Schluterfan
Schlüter Super Trac 3000TVL-LS, bezig met Bundeswehr-uitvoering zijn.

De enige (letterlijk) echte Super Trac 3000TVL-LS. Serienummer 2410 014 bevestigt dat trouwens ook. De trekker zag echter eerst in de originele fabriekskleuren het levenslicht in maart 88. Later trok de trekker, in de uitvoering zoals op de foto, naar Bundeswehr, de duitse landmacht dus. Hij kreeg toen ook stikkers opgekleeft Super Trac 2500VL-LS. Waarom Schlüter de trekker ombouwde en er andere stikkers op kleefde is mij een raadsel. Wat ik wel weet, is dat er in Duitsland een andere Super Trac rond rijd met stikkers erop gekleeft van Super Trac 3000TVL-LS, maar dat is niet de echte, omdat die nummertje 012 had 😃. Waar de echte 3000 uithangt? Geen idee...

Foto: Klaus Tietgens, Schlüter traktoren im einsatz.

Reacties

RobDeutz104
Dit is een aparte uitvoering
Schluterfan
@RobDeutz104

Na lange tijd nog eens een verhaaltje geschreven. Daarmee weet je ook eens het verhaal achter deze trekker 😃.
ford5000
@Schluterfan Had de Bundeswehr meerdere Schluters in actieve dienst Simon?
Schluterfan
@ford5000

Ja 6 Super Trac 2500VL (-LS), waarvan 4 in dat bronzen kleur. Ze hebben ook nog 2 Profi Trac 2500VL gehad (006 en 013). Die ene (013) staat op TF onder een van mijn foto's uit Grabmühle.
ford5000
@Schluterfan Ook enig idee waar ze voornamelijk voor werden ingezet toevallig?
Schluterfan
@ford5000

Wegenbouw. Eentje ervan zit nu bij Had & Buchner, die had eerder nog bij Peter Karstens gelopen, die had nog een andere van Bundeswehr. Of hij die ander enog heeft weet ik niet, maar hij zette die in naast 4 Super 3000TVL's en enkele Super 1500's. Een van de rode heeft tot voor enkele jaren bij Martin Weindl gelopen, maar die is verkocht aan een verzamelaar. Waar de anderen zitten weet ik niet, eentje ervan had ik denk ik eens bij SchlüterWilli te koop geweten, maar waar die nu zit weet ik nie.
ford5000
@Schluterfan Dankje. Was gewoon even benieuwd.
Zag zo even niet zo goed wat een leger met dergelijke trekkers aan kon vangen.
Schluterfan
@ford5000

Ik denk dat ze nu Fendt rijden bij het leger.
Deeretown
@Schluterfan Complimenten voor alle kennis die je bezit en dat je dat hier deelt op tractorfan! Barenstark!
Schluterfan
@ford5000

Die van Had en Buchner hadden ze gekocht voor 40000euro. Ze hadden hem net voor het treffen in Freising, heb er ook al eens foto's van gepost hier voor zover ik mij herinner.
schluterman
@Schluterfan
Hier hing toch een schuif aan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super Trac 3000TVL-LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!