Frontgewichten GEZOCHT!!!33kg met een AHS logo erin.Wie heeft er liggen en wil er eventueel vanaf?. Foto is geplaatst door interdriver op 13-01-2013 om 11:13:10, met 26 reacties.

Onderdelen Frontgewicht

1 foto's van @interdriver

interdriver
Frontgewichten GEZOCHT!!!
33kg met een AHS logo erin.
Wie heeft er liggen en wil er eventueel vanaf?

Reacties

Jos-IH
@interdriver is ahs trekkermerk of een los merk? ik heb ze nog nooit gezien
interdriver
@Jos-IH

die afkorting staat voor A.H Steenbergen. dat was vroeger een heeeeele grote IH dealer met filialen door heel nederland heen, het bedrijf maakte (en nu nog) draineer machines, en zij hebben vroegen heel veel van deze gewichten laten maken voor hun industrie tak maar ook voor de landbouw tak om aan de nieuwe machines en tractoren te hangen.
Ik weet dat er duizenden zijn gemaakt en over de hele wereld kunnen liggen maar nergens vind je iemand die ze verkoopt.
Jos-IH
@interdriver oke, weer wat geleerd. maar ik kan je helaas niet verder helpen
JD3010
@interdriver In Dronten maken ze nu nog opslagtanks.
interdriver
@JD3010

Nee dat is Arjan steenbergen, dat is de zoon van degene over wie ik t heb.
De draineer machines en landbouw afdeling zitten hedendaags alleen nog in numansdorp (zh), alle andere filiale zijn jaren geleden al gesloten.
JD3010
@interdriver Oké, ik wist dat niet. Ik dacht altijd dat het bedrijf gesplitst was in de tankbouw, die in Dronten is gebleven, en de landbouwtak die op het laatst kort in Lelystad zat.
Weer wat geleerd dus.
interdriver
Het bedrijf wat nu nog in dronten zit en de brandstoftanks maakt had nooit iets met elkaar te maken, afgezien van het feit dat het ene bedrijf van vaders was en het andere van de zoon.
Het mechanisatie bedrijf dat (letterlijk) in het centrum van dronten zat was van vaders die een 25 jaar geleden iets van 10 filialen had, en een machine fabriek, maar na een reorganisatie in 1994 heeft hij een aantal filialen gesloten. Van alle lmb filialen draait er nu nog 1 in numansdorp, ook de machinefabriek maakt nog nieuwe machines op hetzelfde terrein maar hebben tegenwoordig niets meer met elkaar van doen omdat het van 2 verschillende eigenaren is.
JD3010
@interdriver Zover heb ik me er nooit in verdiept. De namen waren hetzelfde dus dacht ik dat ze bijelkaar hoorden. Met de mechanisatietak heeft mijn pa regelmatig zaken gedaan. Volgens mij heb ik bijna alles nog wat daar vandaan komt.
De tankbouw heeft ook nog in hetzelfde pand in het centrum gezeten, alleen dat moest daar weg ivm. geluidsoverlast. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen.
interdriver
Tja ik heb de laatste jaren best veel over de geschiedenis van het mechanisatie bedrijf gehoord, maar als je dat dan hoort is het een heel groot bedrijf geweest, toendertijd misschien wel het grootste lmb van nederland.
Maar wat heb jij nog van hun dan?

Ik weet niet of de tankbouw ook in dat pand heeft gezeten, het laatste dat ik weet dat er in dat pand zat was een videotheek in de "showroom"
interdriver
@JD3010

Tja ik heb de laatste jaren best veel over de geschiedenis van het mechanisatie bedrijf gehoord, maar als je dat dan hoort is het een heel groot bedrijf geweest, toendertijd misschien wel het grootste lmb van nederland.
Maar wat heb jij nog van hun dan?

Ik weet niet of de tankbouw ook in dat pand heeft gezeten, het laatste dat ik weet dat er in dat pand zat was een videotheek in de "showroom"
JD3010
@interdriver Het is toen in een korte tijd snel bergafwaarts gegaan. Ze zijn toen samen met een paar andere bedrijven in Lelystad verder gegaan, maar dat was met een paar jaar over en uit. De tankbouw heeft toen nog in hun oude werkplaats gezeten, maar dat is nu allemaal weg en is een parkeerplaats.

Mijn stortbak, ploeg, bietenrooier en mijn spuitboom komen daar vandaan.
interdriver
@JD3010

Ze hebben misschien wel samengewerkt maar ze zijn volgens mij nooit samengegaan, maar ja het is allemaal vergaande glorie, alleen de naam kom je nog regelmatig tegen in de lande, en het mechanisaite bedrijf dat nog op numansdorp zit heeft dan wel een andere eigenaar maar wil de naam steenbergen behouden. steenbergenhoeksewaard.nl/

watvoor bietenrooier heb je nog? Zij hebben vroegen zelf 3fase machines gebouwd maar zijn ook jaren importeur van holmer geweest.
JD3010
@interdriver Ze zaten toen met z'n 3-en in 1 pand en IH werd daar ook niet meer verkocht. Het heeft daar ook niet lang geduurd.

Steenbergen verkocht toen ook TIM-bietenooiers. We hebben daar toen een jonge gebruikte gekocht. Deze is door de jaren heen wel veranderd.
interdriver
@JD3010
dat zou best kunnen maar daar heb ik nooit iets van gehoord dat ze daar nog met z'n 3en zaten.
JD3010
@interdriver Hoe dat toen allemaal precies is gegaan, weet ik ook niet. Weet je dan wel dat ze nog in Lelystad hebben gezeten? Dat was dan wel onder de naam van Hoegen Dijkhof. Verder zat Bruinsma daar ook bij. Vandaar dat ze daar toen JD-dealer waren.
interdriver
@JD3010

Nee dat wist ik ook niet, heb ik ook nooit iemand over gehoord, ze deden wel veel zaken met Hoegen Dijkhof, maar dat ze daar mee samengewerkt hebben is geheel onbekend net als dat jd dealerschap weet ik ook niet in hoeverre dat klopt.
JD3010
@interdriver Ik denk dat Steenbergen Dronten als een nachtkaars is uitgegaan. Hoegen Dijkhof is toen JD-dealer geworden, omdat Bruinsma hiermee stopte. Maar dit alles is ook al weer 20 jaar terug.
interdriver
Steenbergen had in de jaren 90 een grote financiele dip, dit kwam omdat de machinefabriek en landbouw nog onder dezelfde vlag draaide en de handel naar het middenoosten met de drainage machines misliep door de oorlog toendertijd daar. heeft daarom toen een grote reorganisatie ondergaan waardoor er ook een aantal filialen verdwenen.
Maar de mechanisatie bedrijven en machine fabriek was maar een deel van alle activiteiten van steenbergen, zo ontwierpen ze ook de melkrobot van alfa laval, probeerde ze voor in de glastuinbouw nog wat machines te ontwerpen en te bouwen e, nog meer van dat soort projecten waar uiteindelijk maar een deel van op de markt gekomen is.
JD3010
RvR
Hallo,

Heb nog 7 stuks van deze gewichten voor de verkoop
albert-stapel
Interessant om dit allemaal te lezen.
Ik ben zelf nog aantal jaren trekker monteur geweest bij Steenbergen in Dronten. Van 1988 tot 1983. Adrie de Jongste was daar toen werkplaats chef.
1046
monteurtje
@albert-stapel

ja is echt leuk als je de gehele geschiedenis hoort van het bedrijf. Ik werk er nu nog steeds (al vanaf 1997) en heb al heel wat zien gebeuren in de tijd dat ik er werk en veel gehoord van "voor" mijn tijd. Afgelopen jaar is de drainage (fabriek) definitief op de fles gegaan en de landbouw afdeling verhuisd naar een ander pand in numansdorp, vanwege een overname van agricenter middelkoopzijn beide bedrijven samengevoegd in het pand van middelkoop (steenbergenmiddelkoop.nl/) dus in het oude pand in klaaswaal is niets meer overgebleven van de bedrijven van Steenbergen.
We hebben afgelopen week net 3 opendagen gehad waarvan een aantal foto's op agrifoto.nl/nieuws/log/… staan.
albert-stapel
Tja tijden veranderen, toch jammer dat zo'n bedrijf nagenoeg verdwijnt.
radium45
Ik, radium45 en dickt hebben dit object verplaatst van Tractoren trekkertrek speciaal (Trekkertrekken) naar Tractoren Onderdelen Frontgewicht

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Frontgewicht ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!