Foto van een John Deere Cultivator, bezig met poseren. Voorste gedeelte van het frame waar je aan trekt weer hersteld. Was gebroken en helemaal getordeerd. Niet makkelijk maar wel weer recht en sterk,

John Deere Cultivator

412 foto's van @Gerrit GBo

Gerrit GBo
Foto van een John Deere Cultivator, bezig met poseren. Voorste gedeelte van het frame waar je aan trekt weer hersteld. Was gebroken en helemaal getordeerd. Niet makkelijk maar wel weer recht en sterk, blij mee!!

Reacties

RF-HanomagR19
Lijkt wel nieuw zo aan de lassen te zien van het plaatje.
Hoe heb je hem recht gekregen? (warmstoken / persen?)
bas-deutz
@Gerrit GBo goed bezig gerrit hoe staat het ermee
Gerrit GBo
@RF-HanomagR19 De dwarsplaat aan de voorzijde is nieuw, de armen zijn oud. Recht gekregen door warmstoken en persen inderdaad, is niet makkelijk door al die gebogen vormen maar wel weer keurig recht 😄

@bas-deutz Hier alles oké, laatste tijd erg druk dus weinig hobby-tijd. nu dus weer even met de schijveneg aan de gang geweest, wil graag na de mais-oogst dit jaar het apparaat uit proberen.
bas-deutz
@Gerrit GBo oke ja ik kan het hier ook weer beetje bezig als er tijd is.
hoe staat het met de volvo?
Gerrit GBo
@bas-deutz De Volvo ondergaat een "open-hart" operatie, ga daar aan het einde van de maand weer eens kijken en me op de hoogte laten brengen. De schijven-eg zal eerst wel even achter de Major komen hangen denk ik 😉
bas-deutz
@Gerrit GBo oke ben benieuwd en de major moet heb ook kunnen hebben toch
Gerrit GBo
@bas-deutz Op internet worden ze getrokken door 40pk trekkers, dus de Major moet hem kunnen hebben. Hangt een beetje er vanaf wat je er mee doet, grasland of stoppels en hoe nieuw (stomp) of oud (scherper) je schijven zijn. Hoe dunner de schijven zijn afgesleten hoe beter het wil.
bas-deutz
@Gerrit GBo ja dat ius zo maar moet zeker lukken
RF-HanomagR19
Een hoeveel tons pers heb je dan gebruikt? Hij ziet er weer keurig uit.
Gerrit GBo
@RF-HanomagR19 75 ton, maar dat was meer omdat die ter beschikking stond, met een ton of 10 kom je al een heel end.
jmos
Quote @Gerrit GBo:
nieuw (stomp) of oud (scherper)

zijn ze bot als ze nieuw zijn en scherp naarmate ze meer slijten? dus oude schijven werken beter??
Gerrit GBo
@jmos Door dat de schijven door de jaren heen dunner worden over de hele diameter worden ze ook scherper inderdaad en werken ze dus beter.
jmos
@Gerrit GBo
waarom zijn schijven nieuw dan bot als ik vragen mag? als ze scherp beter werken waarom worden ze nieuw dan stomp geleverd?
Gerrit GBo
@jmos Als ze dunner afgeleverd worden zijn ze dus ook eerder versleten, daarnaast worden ze snel kwetsbaar, gaan ze buigen etc. het is dus een beetje kiezen tussen twee kwaden. En vergis je niet, schijven zijn niet goedkoop, als je er eentje krom of versleten hebt wordt je daar niet erg vrolijk van, zeker niet als er een stuk of 40 aanzitten.
jmos
@Gerrit GBo
scherper hoeft niet meteen dunner te betekenen toch? of kan het niet om een dikke schijf met scherpe rand te maken?
maar de rest heb je gelijk aan ja. bedankt
Gerrit GBo
@jmos Het gaat niet alleen om het snijvlak, een scherp mes is ook dun. Dit heeft met de weerstand te maken op het blad.
jmos
@Gerrit GBo
dat is zo ja. wel lastig zo. 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Cultivator ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!