Foto van een Zelfbouw Frontgewicht. simpel frontgewicht op accord bok. kun je net zo zwaar of ligt maken als je zelf wilt

Zelfbouw Frontgewicht

Fendt926Driver
Foto van een Zelfbouw Frontgewicht. simpel frontgewicht op accord bok. kun je net zo zwaar of ligt maken als je zelf wilt

Reacties

bart H
Steekt wel ver uit
Fendt926Driver
@bart H dat is weer gunstig met overdracht van gewicht. maar er wordt aan gewerkt. ga dit gewicht in de nieuwe bok aan de binnenkant maken dus richting de trekker met 5 kleine gewichten en een ander moederblok van 190kg aan de voorkant met 5 grote gewichten. dan is die totaal 800kg en terug te brengen naar 400kg. kun je voor elk werk juiste gewicht voor hangen.
maartendankers
Quote @Fendt926Driver:
kun je voor elk werk juiste gewicht voor hangen.
Moet je dat willen?
Fendttrisixfan
@maartendankers
met de prijs van brandstof en banden wel denk ik 😉
Fendt926Driver
Quote @maartendankers:
Moet je dat willen?
ikke in ieder geval wel. moet zelf de diesel en de banden betalen . kan me helemaal blauw ergeren aan mensen die 200pk met 800kg ervoor met een wagentje strobalen gaan halen. of i container zaagsel met 250pk en 1.5 ton er voor omdat dat rustiger rijdt. 95% van de tijd hebben we er helemaal geen gewicht voor. misschien omdat trekkers voor boerenwerk al redelijk zwaar zijn.
JD3010
Quote @Fendt926Driver:
kan me helemaal blauw ergeren

Dat moet je ook niet doen. Jij hoeft toch hun diesel niet te betalen?
Maar je heb wel gelijk hoor, waar een paar jaar terug 100pk voldoende was, lijkt nu of 200pk nog niet genoeg is.
Fendt926Driver
Quote @JD3010:
waar een paar jaar terug 100pk voldoende was, lijkt nu of 200pk nog niet genoeg is
inderdaad. 10 jaar terug had bijna niemand fronthef en nu moet er de hele dag een gewicht voor hangen
JD3010
@Fendt926Driver Ze hebben hier weleens stro geperst met zo'n joekel van een frontgewicht. Dat rijdt zo lekker zeiden ze. Ze hebben een paar dagen zonder geprobeerd en dat scheelde behoorlijk brandstof per dag.

Met fronthef zou je zeggen dat het juist eenvoudig is om het gewicht erop en eraf te halen. Ik heb een gewicht van 800kg, dat ik met ee paar minuten erop en af haal. Dit zit er dus ook zelden doelloos aan.
maartendankers
Quote @Fendt926Driver:
ikke in ieder geval wel. moet zelf de diesel en de banden betalen
Ik kan goed begrijpen dat je niet altijd met gewicht wil rond rijden. Rij thuis met het bemesten ook nooit met frontgewichten. Maar als je al een slechte rug hebt. Moet je dan gaan lopen kloten voor die paar 100 kg verschil steeds.
Fendt926Driver
Quote @maartendankers:
Maar als je al een slechte rug hebt. Moet je dan gaan lopen kloten voor die paar 100 kg verschil steeds
nee zeker niet. daarom heb ik de frontgewichten in de fronthef en kan ik ze ook met de minishovel ze erzo voorheen pakken.
ljdekker
Slechte rug; wij hebben geïnvesteerd in een nieuwe stoel omdat ik ook een slechte rug heb. Weet niet wat een setje nieuwe voorbanden kost, maar ik denk dat een stoel goedkoper is. Met mestrijden is er geen frontgewicht nodig omdat je met de topdrukcilinder makkelijk een ton gewicht op de vooras kunt drukken. Heb het nagemeten op de weegbrug dus weet waar ik over praat.
Ruben-Wind
@ljdekker Topdrukcilinder mag je toch niet gebruiken op de weg.
ljdekker
@Ruben-Wind waarom niet?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Frontgewicht ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!