Foto van een Holder Onderdelen, bezig met poseren. Onderdelen Holder frees. Foto is geplaatst door AG35 op 05-05-2013 om 12:17:07, met 10 reacties.

Holder Onderdelen

1.133 foto's van @AG35

AG35
Foto van een Holder Onderdelen, bezig met poseren. Onderdelen Holder frees

Reacties

AG35
@Valtra-FordpowerZo ziet een Holder frees er uit, na lang gebruik. Dit is er een voor achter een 4 wielige trekker, maar de aandrijving is hetzelfde. De bouten die je noemde, zijn idd om assen met messen/haken er af te halen. De meeste speling komt op de spie as, zoals je ziet. De bussen op andere foto zijn ook kompleet weg gesleten.
Valtra-Fordpower
Aha, de mijne heeft hier nog geen speling op gelukkig. Wel zweet ie langs de keerring. Wat mij opvalt is dat hier de deksel roesten, maar de deksels van mij die glimmen brons achtig.

Dank voor de info!
AG35
@Valtra-Fordpower Zitten geloof ik geen keerringen, maar viltringen in. Heb een jaar of 12 geleden, zon freesbak gereviseerd. Daar is dit nog van over, ligt ook al zo lang, vandaar de roest op de deksels. Als je gaat frezen zijn ze zo weer blank. Heb nog een link voor je einachser.org/ Staan veel onderdeelboekjes en andere info over de grote Holder eenassers. Is wel in het duits
Valtra-Fordpower
@AG35 Interessant allemaal! Danku!

Ook enig idee waarom de kap eigenlijk niet past achter mijn Holder, die loopt namelijk klem tegen de wielen. Ik wil eigenlijk de ophanging iets naar achter plaatsen, gaat om ca 3cm. De verstel "boog" op de aandrijving heeft hier gelukkig genoeg speling op.

Messen voor jouw type frees zijn nog wel te krijgen? En mijn type haken?
AG35
@Valtra-Fordpower Welke maat banden, heb je op de Holder?
Standaard is 7.00x18 optie 6.50x20. Weet verder ook niet, hoe zo een kap vastzit. Heb geen frees met zon kap:-) Zou de kap ook wat, naar achter zetten. Messen voor de messenfrees, kun je nog bij kramp enzo nog bestellen. Haken niet..... Moet ik navragen, en dat wordt volgende week. Of kun jezelf een beetje duits? Dan heb ik nog wel een adres, waar je het kunt proberen.
Valtra-Fordpower
Ik heb 7.50x18 😛
Nee, mijn Duits is niet zo best.

Er is vast wel een mogelijkheid om de splines te herstellen in de as denk ik? Dan met een setje messen erbij weer mijn frees completer te maken 😛 Is dat gewoon standaard aftakas spline maatvoering?
AG35
@Valtra-Fordpower De banden zijn net iets te groot, voor een freesbak 😄 Geen idee of je de splines makkelijk kunt herstellen. Ik had toen, het geluk een paar nieuwe bussen te vinden. Is idd gewoon aftakas profiel. Als je handig bent met de draaibank, kun je ze helemaal zelf maken. Een splines bus bestellen bij kramp, passende buis erover, en een paar vierkante platen met gaten. Wou die van mij niet wegdoen, als ik er weer eens een frees bij wil hebben, kan er zelf ook nog wat van knutselen 😄
Valtra-Fordpower
Ja inderdaad, dat dacht ik ook al, dan maar zelf maken Haha. Dat moet wel lukken. Moet ik alleen even de vierkant flens maten weten, en voor bij een 90cm frees het aantal en de onderlinge afstand. 😛
AG35
Ik heb toendertijd een standaard splines as besteld, en de zijkanten zelf gemaakt. leuk om te doen! Zal binnenkort de maten nemen. Volgens het boekje in de link, heb je uiteraard 2 beginbussen, en 4 verlengstukken. Achteraan op foto, ligt zon verlengstuk. is gewoon een buis, met 2 platen er tegen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holder Onderdelen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!