Steenbergen GSY en Steenbergen BSY aan het draineren op Oudebildtdijk in Friesland.. Foto is geplaatst door GlennFD op 25-07-2013 om 11:39:34, met 8 reacties.

Steenbergen Draineermachine

19 foto's van @GlennFD

GlennFD
Steenbergen GSY en Steenbergen BSY aan het draineren op Oudebildtdijk in Friesland.

Reacties

S Schenning
Jammer van die buizen, had liever grind om de buizen gehad....
GlennFD
Quote @S Schenning:
Jammer van die buizen, had liever grind om de buizen gehad....

Met een sleufloze drainagemachine is dat niet echt een optie. Met een kettinggraver kun je de gemaakte sleuven aanvullen met o.a. grind.

Een vraag terug. Waarom is het jammer van die buizen ?
Ik neem aan dat de grondsoort bij jullie zo is dat het met een kettinggraver gedaan wordt waarvan de sleuven opgevuld worden met grind ?

In dit gebied is het voornamelijk zavel. Hiervoor wordt de sleufloze draineermachine gebruikt.
S Schenning
@GlennFD
Dat tapijt wat om de buizen zit sluiten af, dat er geen water door komt.
Hier begon ook iederen er aan een antal jaaren terug, maar dat is over nu.
Hier in de regio is alles van zand tot klei. Iederen gaat over op grind, dat werkt altijd.
Je ziet deze machines ook wel hier, meest met een V-schaar of met een "tand" zeg maar. Daar kunnen ze ook grind mee toevoegen als men dat nodig vindt, rijd er gewoon een wagen er naast met grind die via eentransportband het toevoegt. Kettinggraver zie je niet echt. Maar de meesten doen het nog met een graafmachine, om te verkoomen dat de oudebuizen niet kapot gemaakt worden...
GlennFD
hollanddrain.nl/images/stories/…

Deze bedoel je denk ik.

Jij zit in Denemarken aan je profiel te zien ?
S Schenning
Ja in denemarken ja, daar zie je ook vel eens een ploeg achter een kniktraktor.
Ik vind alleen dat als je toch aan de gang bent, gooi er dan meteen goed grind om heen, tis jammer om veel omkoste te maken, met een resultaat wat niet optimaal is..... Vel mooi spul heben jullie!
GlennFD
Zoals ik al eerder heb gezegd heeft dit allemaal te maken met de grondsoort, structuur' etc. Laat ik het simpeler uitdrukken. Bij jullie op de boerderij is het misschien vaste prik dat de drain sleuven aangevuld worden met grind. Hier in het zavel is dat niet nodig. De v-ploeg breekt de grond op bij en boven de drainagebuis. De drainagebuizen die in de grond komen te liggen hebben een optimaal resultaat, dit heeft hier niets te maken met het materiaal waar je evt de drains mee zou kunnen aanvullen. Dit perceel is voor de aankomende 20 jaar weer goed gedraineerd. Als je hier alles gaat aanvullen ( wat helemaal niet hoeft ) kijk dan maar eens naar het prijskaartje. Wetende dat dit ongeveer 35 hectare om de 8 meter is.
GlennFD
P.s. De hierboven getoonde machine is niet van ons. Het is een Steenbergen Hollanddrain welke naar Zweden is gegaan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steenbergen Draineermachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!