Foto van een John Deere 6520 en 6600, bezig met graszaad maaien op breed spoor.. Foto is geplaatst door Ziko op 04-08-2013 om 11:35:04, met 11 reacties.

John Deere Meerdere

Ziko
Foto van een John Deere 6520 en 6600, bezig met graszaad maaien op breed spoor.

Reacties

steyr robin
Maaien jullie niet 's nachts bij douw?
Ziko
@steyr robin Jazeker wel, maar wanneer je een beetje geluk hebt blijft het 's morgens wat langer nat liggen. Dan kun je toch wel tot een uur of 8 maaien. Of wanneer er een buitje valt gewoon overdag.
marcelhorst
Waarom moet dat graszaad maaien eigs op breed spoor?
Ziko
@marcelhorst Anders rijd je over het zwad en dat levert zaadverlies op.
marcelhorst
Maar als je 2 zonnewielen op het normale spoor aan de maaier knoop, hoef je nie je hele trekker zo breed te zetten? of denk ik zo raar
Ziko
@marcelhorst Je bedoelt dat je het zwad dan veel smaller maakt? Dan kun je het weer niet fatsoenlijk opgeraapt krijgen met de combine. Plus dat wanneer het dan nog eens in het zwad regent het waarschijnlijk nooit meer echt droog wordt.
fendt308-driver
Waarom niet een smallere voormaaier en een achtermaaier erbij?
Ziko
Omdat je dan meer verlies hebt waar de voor en achtermaaier overlappen en het gras moeten scheiden. Plus dat je dan twee zwaden in 1 keer moet oprapen en dan moet je twee wel erg smalle maaiers hebben.
fendt308-driver
@Ziko
oke, dacht al er moet een logica in zitten 😄
Ziko
@fendt308-driver Haha ja, hier is echt goed over nagedacht. De maaier aan de 6520 was de eerste die mijn werkgever bouwde en was daarmee ook 1 van de aller eersten die dit bedacht. Al gauw volgden er meer en deze hebben allemaal dit ontwerp gekopieerd 😉 De maaier aan de 6600 is de laatste die nu het 2e seizoen draait, deze is op vele punten verbeterd ten opzichte van het oude model.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van John Deere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!