Krone TX 560 silagewagen.Skamstrup, Denemarken. Foto is geplaatst door Marco3095 op 14-09-2013 om 14:31:06, met 18 reacties.

Krone Prototype

252 foto's van @Marco3095

Marco3095
Krone TX 560 silagewagen.

Skamstrup, Denemarken

Reacties

MOOI-WARK
Mooie kar! Ik hoop alleen dat die achterkant nog wel wat anders word.
930triplemaaier
@MOOI-WARK waarom zou die anders moeten? als de mais er maar in blijft zitten is het toch goed?
MOOI-WARK
@930triplemaaier

Dat wel, maar ik vind het wat lelijk staan, maar dat is mijn mening 😉
hansjee
Rechte klep is idd mooier,
dlok
Alsof uiterlijk wat uitmaakt, moet functioneel en kwaliteit zijn. En zo valt er direct al een stuk mais/gras uit als je de klep open doet, scheelt tijd.
jehan
@dlok uiterlijk maakt zekers wat uit
Marco3095
@dlok Uiterlijk is tegenwoordig steeds belangrijker vergis je daar niet in. Tuurlijk is functionaliteit ook belangrijk maar dat is echt niet het enigste waar naar gekeken wordt.
dlok
@jehan ja tuurlijk het oog wil ook wat. Maar daar gaat het uiteindelijk niet om. Uiterlik mooi vinden verschilt per persoon maar kwaliteit is gewoon voor iedereen kwaliteit en daar bereik je dus meer mee
dlok
@Marco3095 ja maar het uiterlijk van een silagewagen lijkt mijzelf niet zo belangrijk. Bij een trekker licht dat anders. Ik kan Langelund maar steeds niet bereiken, beetje raar. Vorige keer namen ze direct op en nu neemt niemand op.
Marco3095
@dlok Precies, dat is jouw mening maar veruit de meeste geïnteresseerden kijken wel naar het uiterlijk naast de functionaliteit. Je zult zelf ook eerder geneigd zijn een model/merk te kopen wat je mooier vind.

Had ik van de zomer ook al last van, kreeg ze toen ook maar niet te pakken. Toen had het te maken met de hectiek rondom de overname van een ander loonbedrijf.
dlok
@Marco3095 Daarin verschillen personen dan denk ik:D

Ja ik weet het niet, je zou toch zeggen dat het eindelijk weer rustig is na de maisoogst.
Marco3095
@dlok Dus jij wilt zeggen dat jij gewoon een machine koopt die er niet uit ziet terwijl er andere zijn die net zo functioneel en kwalitatief zijn maar dan veel mooier, netter en noem maar op? 😛 Nee maar zonder gein, dat klinkt niet heel geloofwaardig als ik heel eerlijk mag zijn haha 😃

Ja, ik weet het ook niet. Geloof niet dat het direct rustig is hoor, ze doen genoeg. Je kunt beter zeggen dat de hectiek voorbij is 😛
Fendt926Driver
Quote @dlok:
En zo valt er direct al een stuk mais/gras uit als je de klep open doet, scheelt tijd.
ja maar als je dan kijkt bij een 3 asser rapide van schuitemaker is de klep vierkant en kan alleen in de klep 4m3 silage dus hoezo schuin beter. zou de klep zeker rechthoekig maken dat valt er toch ook wel uit met open doen?

en zeer zeker het oog wil ook wat vind deze klep ook niet mooi
fendt-412
Dat de platen verder doorlopen dan de bodemketting is om het gras en mais te begeleiden. Wanneer die zijplaten eerder ophouden valt er meer gras en mais opzij, dus naast de kuil. Wanneer het gewas tussen de platen naar beneden valt, valt er veel minder opzij, kun je korter op de kant lossen en dus minder gras verplaatsen op de bult. Is vooral van belang bij wagens zonder walzen.

Vergelijk een kaweco silagewagen maar eens met een schuitemaker wat betreft achterkant. Lopen de platen bij een siwa veel verder door en vind ze ook netter lossen.
Dan heb ik liever gras wat netjes op zn plaats ligt dan een klep die er leuk uit ziet.
radium45
Dit heeft te maken met de wettelijke max oversteek achter de as.
dlok
@radium45 volgens mij niet, anders zouden opraapwagen ook wel anders gebouwd zijn
radium45
@dlok Ook niet in combi met de totale lengte van het hele gebeuren? Moet jij weten... Als grote baas bij een logistiek bedrijf.. 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone Prototype ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!