Foto van een Oxbo 3630, bezig met kolvenplukken in Australie. Foto door een kennis van mij die daar werkt gemaakt en doorgestuurd via FB.Even verplaatsen naar 3630

Oxbo 3630

790 foto's van @radium45

radium45
Foto van een Oxbo 3630, bezig met kolvenplukken in Australie. Foto door een kennis van mij die daar werkt gemaakt en doorgestuurd via FB.

Even verplaatsen naar 3630

Reacties

radium45
Ik, radium45 en dickt hebben dit object verplaatst van Tractoren Oxbo 4334 (Maaidorsen) naar Tractoren Oxbo 3630 (Maaidorsen)
radium45
@dickt Dank je wel.
dickt
@radium45
Graag gedaan. Ik had nog even wat tijd over. 😃
radium45
meilandfan
@radium45 dus deze plukt de hele kolf?
radium45
@meilandfan Ja klopt. Het is suikermais voor menselijke consumptie.
meilandfan
@radium45 oke mooie machine
radium45
@meilandfan idd, kende deze eigenlijk niet maar je kunt er op het wwww. veel over vinden.
radium45
Schijnbaar worden deze voorzetstukken ook veel door andere merken gebruikt.
Stef_S
Wij hebben nog de oudere versie van de kolvenplukker.. Dit werkt stukken beter lijkt me! Zo te zien ligt er ook geen hele stengel meer op het land, veel beter te bewerken zo.
radium45
@Stef_S Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze nog nooit aan het werk gezien heb, foto heb ik gekregen via een kennis van mij die daar werkt.
Stef_S
...
Stef_S
@radium45 Ah oke.. Wij gebruiken bovenstaande plukker nog. Je moet de exact onder de kolf pakken, de rest van de steelt laat ie zo op het land vallen. Stoppelbewerking valt dan niet mee.
radium45
@Stef_S nee zo te zien wordt dat schijven-eg werk?
Stef_S
@radium45 Heb je goed gezien! Hebben een zware schijveneg moeten kopen..
Stef_S
...
radium45
@Stef_S Dal-Bo schijven eg?
Stef_S
@radium45 Klopt.. Machine werkt prachtig, doet precies wat die moet doen. Maar meer moet je er ook niet van verwachten 😃
radium45
@Stef_S Dat zijn goed werkende machines voor dat doel, een akkerbouwer hier uit het dorp heeft er ook 1 om dat vieze gladiolenloof kapot te maken.. Ik heb hem ook wel eens gebruikt, zels een wei zet je er zo mee op de kop.
Stef_S
@radium45 Daar hebben wij hem ook voor.. Wordt je niet vrolijk van, dat gladiolenloof. Zelfs na een bewerking met deze jongen is het nog niet kapot.

Zo'n weitje stelt niks voor als het een beetje sappig is. Heerlijke machine ook voor bermkanten, ziet nog nog niet eens dat er een berm was 😃 Hebben al gauw een rij maïs meer rondom haha.
Stef_S
@radium45 Die lagers lusten trouwens wel een patroontje vet 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Oxbo 3630 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!