Foto van een Steyr 9105MT met een zaaimachine speciaal voor graszoden.. Foto is geplaatst door mrpieter op 28-09-2013 om 21:19:55, met 6 reacties.

Steyr 9105MT

182 foto's van @mrpieter

mrpieter
Foto van een Steyr 9105MT met een zaaimachine speciaal voor graszoden.

Reacties

DANOONTJE POWERR
Bij het snijden neem je toch elke keer wat grond mee?
Vullen jullie dat weer aan na afloop?
mrpieter
@DANOONTJE POWERR als er ooit eens schone grond beschikbaar is dan word er wel eens wat aangevuld. Maar de hoeveelheid grond die mee gaat met het snijden is echt minimaal. De mat die gesneden word bestaat bijna volledig uit wortelmateriaal. Er gaat dus maar een paar millimeter grond mee. Het perceel op de foto is al 30 jaar graszodenland maar ligt nog altijd op dezelfde hoogte als de percelen ernaast.
DANOONTJE POWERR
@mrpieter Dat valt mee dan, kun je zonder problemen ieder jaar weer gras blijven telen?
mrpieter
@DANOONTJE POWERR er word natuurlijk altijd wel iets aan de bodem gedaan. Klein beetje mest of compost erop. De grond mag niet te rijk worden want dan krijgen we niet genoeg wortels voor een sterke mat. De meeste voedingsstoffen worden tijdens de groei toegevoegd.
fresheliciouss
@mrpieter blijkbaar is dit de meest voor de hand liggende vraag dat mensen van buitenaf aan graszodenkwekers vragen 😄 en het antwoord is steeds hetzelfde... 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 9105MT ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!