Foto van een Atlas 1104, bezig met bemesten. mooi gemaakt vind ik zelf. Foto is geplaatst door zenotrac1 op 08-03-2014 om 18:15:40, met 19 reacties.

Atlas 1104

395 foto's van @zenotrac1

zenotrac1
Foto van een Atlas 1104, bezig met bemesten. mooi gemaakt vind ik zelf

Reacties

martijn-fendt
Waarom die mestverspreider zo aan die kraan hangen ?
brauheist
Huh trekt ie de kraan mee over de weg ofzo
Fast Eddy
@martijn-fendt

Net andersom. de kraan zit aan de mestverspreider vast.
zenotrac1
@martijn-fendt omdat je dan alles tegelijk mee hebt dit is van een loonwerker zo moet hij geen twee keer rijden
zenotrac1
@Fast Eddy juist de trekker trek de mestverspreider en de kraan tegelijk mee
martijn-fendt
En die hydraulische aandrijving vind die dat wel leuk ?
CaseCS130
Kun je vrij schakelen bij deze types. Dit was een originele functie bij atlas
thefendtfreak
@zenotrac1 Gaat dit zo ook over de weg, ik bedoel bij een bocht nemen gaat de kraan dan niet rechtdoor willen?@CaseCS130
Is dit enkel bij de 1104 of hebben andere atlas types die functie ook??

alvast bedankt!
radium45
@thefendtfreak Net zoals de aandrijving, kun je de stuurcilinder ook ''vrij'' zetten. er zit aan de sleepboom een arm aan de fusee verbonden die de wielen doet sturen.
thefendtfreak
@radium45 En dat is standaard op zo'n 1104... lijkt me interessant om als kraan op je erf te hebben en als je dan naar een perceel wat verder moet over de openbare weg, kan je in principe achter de trekker hangen,(zonder de hydrostaat stuk te doen) zo heb je geen verzekering nodig op je kraan voor die paar keer per jaar.... (of zoals in dit geval achter de mestwagen....!!
radium45
@thefendtfreak Dit 1 mans systeem is een erfenis van vroeger. Toen en nu nog een beetje wilden die Atlassen niet echt vlot over de weg.
thefendtfreak
@radium45 Weeral wat bijgeleerd!! voor de rest goei type's? die 1104?'s ??
radium45
@thefendtfreak Geen idee, ik ben niet zon Atlasspecialist 😛
CaseCS130
@thefendtfreak Alle 04's zijn eigenlijk wel goede kranen voor boeren gebruik. De staat van de machine is veel belangrijker als het type.
thefendtfreak
@CaseCS130

Las hier over laatst op het forum dat sinds de inmenging van terex de kwaliteit der niet op vooruit gegaan is. Heb zelf enkel ervaring met een oudere poclain kraan (zonder joysticks).
CaseCS130
@thefendtfreak dat zijn ook nieuwere types dan 04 natuurlijk. En ik heb het over boeren gebruik.
thefendtfreak
@CaseCS130 ja dat klopt, een vinden die goed onderhouden is kan nog perfect dienen voor boerengebruik!! en het zijn nog mooie kranen ook. Weet jij toevallig vanaf welk bouwjaar ze het meer digitale instrumentenbord in de kabine ingebouwd hebben? Weet niet of er veel electronica op die typ's zit..
zenotrac1
@thefendtfreak ja hier wordt ook mee op de weg gereden

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1104 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!