Maximaal gras aanrijden.. Foto is geplaatst door fendt-412 op 01-06-2014 om 21:03:15, met 6 reacties.

Werklust WG 18

fendt-412
Maximaal gras aanrijden.

Reacties

mdoornekamp
Goed bezig. Aanrijden wordt nog steeds te makkelijk over gedacht. Hakselen jullie met Wieringa of met schuitemaker opraapwagen . Ik kon vorige week met de dikke grove eerste snee de bult niet vast krijgen met 2 wagens bij de shovel
fendt-412
@mdoornekamp
Met ladewagen, reed een schuitemaker en strautmann mee die van Slager was. Reed gister zelf ook nog mee, perceel wat verder van huis en opnieuw ingezaaid. Wagen zat met een rondje mooi 3/4 vol dus snel weer weg.

Ging dan wel hard zat, met voorwaarts de bult over konden beide shovels het goed bijhouden. Toen ik later dichter bij huis kwam en we achterwaards de bult op moesten ging het te gek met 3 wagens. Merkt het direct dat er minder tijd is om aan te rijden. Moesten allemaal nog 2rondjes dus wachten kon niet veel kwaad.

Met droog gras is er geen beginnen aan, ook wel eens geprobeerd om met een paar stelconplaten op de lepels aan te rijden, onder de banden rij je het vast en daarnaast trek je het los.
mdoornekamp
Strautmann is tocht van Wieringa Bedum. Roodeschool kom toch bij jullie? Draait dat een beetje met die Strautmann? 😄
wilminkje
@fendt-412

2e snee al weer weg?
Kon je t niet alleen af?
Wel ideaal een beetje hulp zo, als de bult 3 dagen open ligt is ook waardeloos...
fendt-412
@mdoornekamp
dit is bedum. Deden altijd al gras persen, mest strooien en grondwerk met slager. Sleepslangen doet Bedum hier ook al een paar jaar. Roodeschool doet hier de mais. Bevalt allemaal goed en ieder heeft zn eigen. Buitenkamp doet hier maaikorven. Nu is het alleen nog de juiste wieringa zoeken in de telefoon 😛

@wilminkje
Loopt op het aantal mannetjes vast, ik zit op stage of school, broertje zit op kamers. Dit jaar nog wat extra gras en kunnen het niet meer in 2 dagen zelf weg rijden. Dan houdt het op den duur op. Nu hebben we in 6uurtjes alles in de bult en kan plastic er mooi op blijven.

Tweede snede zaterdag in de bult gereden, evenveel opbrengst als eerste snede, die hebben we laatste week van april in de bult gereden. Kwaliteit lijkt ook erg goed. Komen al een mooi eind de winter door 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Werklust WG 18 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!