Foto van een Massey Ferguson 6475, bezig met gras maaien.. Foto is geplaatst door Peppeltje op 01-07-2014 om 14:30:41, met 8 reacties.

Massey Ferguson 6475

Peppeltje
Foto van een Massey Ferguson 6475, bezig met gras maaien.

Reacties

mfboer
Je hebt genoeg pk's voor de maaier 😛
Peppeltje
Jazeker @mfboer. Gemiddeld 23 km per uur, meestal alleen langzamer rijden als het weiland ongelijk is.
mfboer
Ja dan gaat dat mooi snel, had je niet liever een kneuzer er achter gehad? Hier rijden we met een mf5465 en een Kuhn FC 313 met kneuzer, rij ook niet harder dan 14km per uur dat gaat mij hard genoeg
Peppeltje
@mfboer We zouden nog graag een frontmaaier zonder kneuzer willen alleen helaas wil de baas dit niet. Kneuzer is niet nodig omdat we toch altijd schudden. Een 3.5 meter achtermaaier met kneuzer is trouwens ook niet zo goed voor de trekker. De capaciteit willen we graag houden.
mfboer
@Peppeltje ja een frontmaaier is wel makkelijk, zou ik ook wel graag willen, maar dan wel met kneuzer, trekker kan het zat doen dan. Hier schudden we alles maar 1 keer dan is een kneuzer wel makkelijk. Waarom is dat niet goed voor de trekker dan zo'n brede maaier met kneuzer achter? Zolang je de kettings er maar aan hebt gebeurt er niks. De capaciteit word met een kneuzer er bij wel iets minder maar zoveel nou ook weer niet, je hoeft de kneuzer niet op het zwaarst te zetten.
Peppeltje
@mfboer De rede dat we deze maaier hebben is dat die destijds bij het mechanisatiebedrijf stond toen onze ziegler maaier kapot was gegaan (als er een maaier met kneuzer had gestaan hadden we die gekocht). En bij onze vorige trekker was er iets in de achterbrug verbogen waardoor de hefarmen niet meer gelijk stonden, ondanks dat we altijd met een ketting maaien. Daarom beter geen zware achtermaaier.
mfboer
@Peppeltje oke dus als er toen een met kneuzer stond had je die genomen. Bij die van ons zijn de hefarmen ook al krom, de as die uit de achterbrug komt waar de hefarmen aan zitten is binnen in krom gegaan. Heb nu bijna 4cm verschil er in zitten als ik ze allebij even ver uitdraai. Hebben hier eerst zonder kettings gemaaid, kon volgens mijn opa zat, maar na 2 jaar moest je een kant steeds verder indraaien :S

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6475 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!