Foto van een Kolvic beerton van Belgische bouw. Zie je niet zo veel.. Foto is geplaatst door seppe sools op 14-04-2016 om 19:47:09, met 16 reacties.

Onbekend Onbekend

+1
seppe sools
Foto van een Kolvic beerton van Belgische bouw. Zie je niet zo veel.

Reacties

Schluterfan
Als ik niet beter wist, ik zou haast denken dat het een Vermeire is. Die werden hier paar straten verderop zeg maar gebouwd. De kleurcombinatie klopt, en de bouw doet er ook sterk aandenken, al was ook geen een ton bij Vermeire dezelfde.
seppe sools
@Schluterfan Kan zij wat je zegt! ik heb er nog maar 2 met m'n eigen ogen gezien, deze van m'n nonkel, en een paar maanden geleden bij me in de straat. Op Kapaza zie je er af en toe een paar verschijnen, maar altijd hetzelfde model, deze 4000. Hier op TF heb ik ook een topic gevonden over Kolvic, maar er werd enkel gezegd dat ze in België gebouwd werden. 😉
Schluterfan
@seppe sools

De Vermeires zie je hier ook nog wel eens passeren, maar minder en minder... Jammer genoeg. Wij hadden er ook een, maar ook de boer met met zijn tijd meegaan en er kwam een Cavero in de plaats waar dubbel zoveel in kon. De Vermeire is nadien in stukken geslepen, de ton doet nu dienst al eetbak in de wei voor koeien. Achteraf gezien hadden we dat nooit mogen doen. Zou mooi gestaan hebben achter onze kleine Schlüter.

De onze was een 5000, toen der tijd met optionele brede Vredestein 508 banden, hydraulisch slot en tractie. Eind de jaren 80, begin de jaren 90 al een ferm iets voor de boeren hier.
seppe sools
@Schluterfan Het is dus een Vermeire volgens jou? is dit dan de familie/ het bedrijf dat deze tanken bouwde? en werden deze dan verkocht onder de naam Kolvic dan?
Schluterfan
@seppe sools

Ik weet niet of Achiel ze in der tijd ook onder een andere merknaam verkocht. Maar het chassis lijkt toch vrij sterk op dat van onze 5000. Hangt er nog een plaatje aan het chassis? Was bij de onze wel het geval. Maar bij de oudere misschien weer niet. Misschien kocht toen een dealer bij Achiel tonnen en plaatste er zelf zijn naam op. Werd vroeger wel meer gedaan.

Ik heb op TF vroeger eens een foto gepost van onze Vermeire, eens kijken of ik hem nog terugvind.
Schluterfan


Gevonden!
seppe sools
@Schluterfan Ja ik kan eens naar het chassisplaatje zoeken. aan je foto te zien betwijfel ik het wel dat het een Vermeire is, ik denk dat Kolvic een apart merk zal zijn, aan het cassis opzij te zien lijkt ze er in mijn ogen niet echt op. ook qua bouw enzo. ik zal eens een andere foto van de ton er opzetten. ik kan ook fout zijn he! 😉
Schluterfan
@seppe sools

Ja het is al zolang geleden dat ik nog eens een Vermeire zag, dus ik kan ook fout zitten.

Ik heb een betere foto gevonden;

Vermeire zijn tonnen was ook geen een de zelfde van denk ik. Maar het kan heel best dat Kolvic ook een merk was en per toeval er gewoon sterk op lijkt.
seppe sools
@Schluterfan mf35.net/remorques.htm/
Deze vond ik op het internet.
kapaza.be/nl/machines-en-tractoren/…
kapaza.be/nl/machines-en-tractoren/…
moet je eens eventjes bekijken. Vedere zoekopdrachten leverde niets op, geen foto's, historie... lijkt me een oud merk. als je er meer van weet of iemand anders? zou het graag weten 😄
Schluterfan
@seppe sools

Het zal inderdaad toch een merk op zich zijn. Nooit eerder gezien of van gehoord eigenlijk. Op zich heel leuk als je dan een van de weinige bent die zoiets heeft!
seppe sools
@Schluterfan Ik vermoed het ook! ben wel geintereseerd in oude Belgische constructeurs van mestwagens, beertonnen en kipwagens. Cavero, Orka, Codel, Vigneron, Ova, ... ;)Ja spijtig dat ze rot versleten is... zou ze graag opmaken... zoals in die ene link in de vorige reactie, daar zie je een ander model, de 2600.
XC 70
Ik heb vroeger ook nog met een kolvic gereden , is wel meer dan 25 jaar geleden
Schluterfan
@seppe sools

Na de Vermeire hebben we een Record gehad. Toen deze te ver versleten werd zocht ik iets anders. Ik vond toen een Cavero V10000 van '86 in perfecte originele staat. Tot nu toe al heel veel plezier aan beleefd. Om leuk te zijn zouden we nog een cavero mestkar moeten hebben.
Tim-MF3080
@seppe sools Wij hebben ook nog een kolvic 3000 liter mestvat!
seppe sools
@Tim-MF3080 @XC 70 zijn goede vatjes, al veel plezier aan gehad!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!