Special Condor met aangepaste bomen. Foto is geplaatst door AMDZ op 21-04-2016 om 10:30:37, met 15 reacties.

Agrifac Condor

AMDZ
Special Condor met aangepaste bomen

Reacties

MaxxuM4ever
@AMDZ Wat is de aanpassing? Heeft deze een hardi luchtzak?
RobinBos
@MaxxuM4ever de hele boom is van hardi zo te zien
hobbyboer
@RobinBos Dat heb je goed gezien, alhoewel: "hele boom", als je deze uitklapt en gaat meten zullen er ook mensen zijn die het een halve boom noemen 😉
MaxxuM4ever
@RobinBos Aha, zoiets leek ik al te zien. hier in de buurt rijdt ook zo'n configuratie om tulpen mee te spuiten.
RobinBos
@hobbyboer haha jaa dat is ook weer zo, maar je kan niet alles hebben hè!
Had jij die geschilderde starfire al gezien trouwens 😉
hobbyboer
@RobinBos Nee, dat had ik nog niet gezien, maar nu je het zegt zie ik wel wat zitten.
Wat een vies kleurtje zit erop.

Zit dit gps-systeem ook helemaal gekoppeld met de Agrifac-sectiebediening en de Hardi boom? Of functioneert het los van elkaar? Of alleen de gps gekoppeld aan de boom/sectie's?
RobinBos
@hobbyboer Naar mijn weten alleen section control. In het verleden hadden ze vaak 2 monitoren van agrifac erin, een voor de bediening van de spuit en een voor de section control, hier zat software op van SBG en via een seriele verbinding kon je daar iedere gps ontvanger op aansluiten, de starfire met SF1 is dan net even wat nauwkeuriger als het standaard bolletje met egnos. De laatste tijd zie ik steeds vaker dat die 2e monitor vervangen wordt voor eentje van de gps leverancier om zo met 2 displays alles te kunnen doen inclusief gps besturing.
JD3010
@RobinBos Het is inderdaad veel overzichtelijker met alles in 1 scherm, dan hoef je ook maar op 1 scherm te kijken. De kast voor de Section Control hoeft niet in het zicht te zitten.
RobinBos
@JD3010 Het is inderdaad wel zo praktisch om GPS section control en GPS besturing van het voertuig in één terminal te hebben, dan hoef je ook maar één keer je perceel in te stellen enzo.
Bij Agrifac hebben ze een isobus bridge waardoor de section control op de machine plug and play compatible is met gps systemen zoals AgLeader en JD Greenstar, en ook met de tellus van Kverneland. Dezelfde terminals kun je dan ook gebruiken voor de kunstmest strooier of zaaimachine bijvoorbeeld.
JD3010
@RobinBos Ik heb er Müller opzitten, dat is ook stekkers erin en het werkt.
RobinBos
@JD3010 jaa dat kan ook, is ook een goeie. Alleen automatisch sturen met muller of tellus is wat aan de lastige kant.
JD3010
@RobinBos Automatisch sturen heb ik (nog) niet. Ik vond dit al heel wat voor me. 😉
hobbyboer
Quote @RobinBos:
Bij Agrifac hebben ze een isobus bridge waardoor de section control op de machine plug and play compatible is met gps systemen

Is dat iets van de laatste jaren?
Een paar jaar terug sprak ik iemand die zo'n spuit gekocht had en die had het erover dat dat nogal lastig was. Hoe hij het precies vertelde weet ik niet meer, maar hij kon (toen) iig niet hetzelfde merk gps als op zijn trekkers gebruiken.
RobinBos
@hobbyboer zeg maar rustig laatste maanden

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agrifac Condor ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!