Ook dit jaar is er weer een zomer special op de oude doos. Deze is vorige week gestart met een toch wel heel aparte maaidorser die we in Wortegem-Petegem (B) konden strikken bij landbouwers Tanghe. De

Volvo BM s950

1.030 foto's van @MMaarten

MMaarten
Ook dit jaar is er weer een zomer special op de oude doos. Deze is vorige week gestart met een toch wel heel aparte maaidorser die we in Wortegem-Petegem (B) konden strikken bij landbouwers Tanghe.
Deze knappe Volvo BM S950 legde al een hele weg af om nu bij Tanghe terecht te komen. Vroeger was de machine te bezichtigen bij loonbedrijf Paridaen-De Croock uit Sint-Kruis (NL) waarna ze later naar de streek rond de Belgische kust trok.
Opvallend bij deze groene maaidorser is dat het motorblok onderaan de machine ligt.

Benieuwd naar meer? Dat vind je op deoudedoos.be/

Reacties

mklok
Vindt het wel een knappe machine.
radium45
Detail van die onderliggende Penta was ook de geforceerde reiniging dmv een ventilator boven de motor en de watergekoelde uitlaatspruitstukken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM s950 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!