Een unieke zaaicombinatie zagen we in 2018, nadat de combinatie op onze uitgeregende Retro Oogstdag van 2018 kort aan het werk was, gingen we later nog eens langs om ze in vol ornaat te aanschouwen. D

Massey Ferguson 65

+13
MMaarten
Een unieke zaaicombinatie zagen we in 2018, nadat de combinatie op onze uitgeregende Retro Oogstdag van 2018 kort aan het werk was, gingen we later nog eens langs om ze in vol ornaat te aanschouwen.
De Massey Ferguson 65 werd ontdaan van de vier wielen en kreeg drie gigantische kooiwielen in de plaats. De kooiwielen zijn 1 meter breed en hebben een diameter van 1.3 meter. Deze leggen dan meteen ook de grond fijn tijdens het zaaien.
De landbouwer uit Oostkamp kende de machine al heel lang en het was zowat een kinderdroom van hem om de machine ooit in zijn bezit te hebben.
Toen hij nog naar school ging en de trein nam naar de school zag hij langsheen de treinroute in Sint-Maria-Aalter deze MF trike aan het werk. De trekker liet een grote indruk achter op de man. Wanneer hij zoveel jaar later te koop werd aangeboden, twijfelde hij dan geen enkele seconde om de machine aan te schaffen.
De Massey Ferguson 65 heeft nog een Amazone D7 TYP 30 mee om te zaaien.

deoudedoos.be/

Reacties

+5
mieras
Mooie combinatie maar het zicht naar voren lijkt mij niet zo best
+2
MF 2725
GAAF!
+3
Krispax
Trekker wordt dan enkel gebruikt voor het zaaien. Je kan er ook niet mee de weg op of heeft hij er een set banden bij?
+2
MMaarten
@Krispax Ik denk niet dat er nog een set banden bij is. De trekker staat het jaar door op deze kooiwielen.
+3
WaterDeutzer
Mooi verhaal weer, Maarten!
Maakt ook een perfect zaaibed met die kooiwielen.👌🏻
Wel alleen geschikt voor achter 't huis.🤔
+2
MMaarten
@WaterDeutzer Klopt! Om hem naar onze Retro Oogstdag te halen in 2018, moest de machine op een dieplader.
Het opladen na het evenement liep dan niet bepaald van een leien dakje.
+2
WaterDeutzer
Trouwens wel gewaagd om de voorste constructie zó ver naar voren belast alleen maar aan de Perkins te bevestigen. Maar dat 't kan, is bewezen.
+3
PieterA
@WaterDeutzer Wij hadden bij onze 65 aan die zelfde boutgaten de voortank van de spuit hangen. Daar kon 800 liter water in. Ook altijd goed gegaan. Daar zat ook geen stuurbekrachtiging op. Scheelde mijn vader weer een abonnementje op de sportschool.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @PieterA:
Wij hadden bij onze 65 aan die zelfde boutgaten de voortank van de spuit hangen. Daar kon 800 liter water in. Ook altijd goed gegaan

Iets ervoor aanhangen, over de voorste as, is wat anders dan je hele trekker 1,5m verder naar voor op de grond te laten rusten.😉
+2
PieterA
@WaterDeutzer Nu hebben we een trekker met ook zo'n soort neuswiel, maar elke keer als ik hem op tf zet komen er vragen over de stevigheid van voorasdrager, vooras en fronthef van de trekker.

(klik om te vergroten)

TM 135 met supersteer en Doggen neuswiel.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @PieterA:
elke keer als ik hem op tf zet komen er vragen over de stevigheid

Dat geloof ik graag. Maar bij jouw gaat dat goed omdat alles met beleid gaat, bij jezelf en je mensen. Bovendien is het in dit geval gunstig met zware last in de achterhef bij transport. Maar als je met deze uitvoering en hoge snelheid zonder werktuig een drempel op de weg neemt.....
Die werken niet bij jouw, maar zijn er genoeg.🙉
+3
PieterA
@WaterDeutzer Laten we het er maar op houden dat het tot nu toe goed gegaan is.
+3
Towaberg
Nooit eerder gezien, wel maffe constructie!
+3
MMaarten
@Towaberg Ik meende mij te herinneren dat de trekker daarvoor bij een landbouwer zat die spinazie teelde en zo zaaide met de trekker.
+1
trecteur
Worden de bouten en de achteras daardoor niet extra belast met risico op breuk? Wel een prachtig beeld!
+1
WaterDeutzer
Als ik wat langer naar de foto kijk, zie ik meer bijzonders: hydrauliektank op 't voorwiel, waarschijnlijk een pomp op aftakas want servostuur had een 65 nog niet. Verder lopen de (tweedehands) hydroslangen gewoon over en langs de uitlaat. Ook het luchtfilter zit op het voorwiel. En toch houd het al tientallen jaren stand.👍🏻

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 65 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!