Aardappelen extra reinigen met deze Deroo overlaadwagen. (2023). Foto is geplaatst door FerreV op 10-12-2023 om 16:01:37, met 15 reacties.

Deroo Kippers

FerreV
Aardappelen extra reinigen met deze Deroo overlaadwagen. (2023)

Reacties

+1
valmet6400power
Wat een apparaat zeg. Maar hiermee kun je geen 2 en al helemaal geen 4 rijer rooimachine bijhouden denk?
Fendttrisixfan
@valmet6400power een 4 rijer houd deze makkelijk bij
valmet6400power
@Fendttrisixfan
Goh daar sta ik van te kijken zeg. Stel een 4 rijer rijdt 3 km/u, dat is denk wel lager dan gemiddeld over de jaren. De bunker kan 10 ton aardappels meenemen dan moet hij bij 50 ton/ha dus 0.2 ha rooien bij een schoon product. Dat is 2000 m2/3 meter werkbreedte is (zeg) 650 meter rooien. Daar doet hij een kwartier over voor het gemak. In die tijd moet dan deze wagen bij de rooier zijn, rijden naar de wachtende kiepwagen, lossen en weer terug naar de rooier rijden.

Of blijft deze op de kopakker staan en komt de rooier daarin lossen? Want dan geloof ik ook wel dat hij fluitend bijhoudt.
PieterA
@valmet6400power Waarom denk je dat? Niet wisselen van de kipper en een brede afvoerband.
valmet6400power
@PieterA
Als hij rijdend wil lossen wordt het een hele klus, als deze op de kopakker blijft staan dan is inderdaad de afvoer regelen qua de afvoerende kiepwagens een groter probleem..
Fendttrisixfan
@valmet6400power bedoeling is dat deze op kopakker blijft en dat rooier er in lost of dat er nog een extra overlaadcombinatie meerijd
FerreV
Stonden met 5 4rijers op het land, moest wel geregeld 1 zo op de kipper lossen. Maar 1 4rijige rooier kan die normaal vlot bijhouden.
PieterA
Ik dacht dat de rooier of de overlaadwagen elk rondje komt lossen in deze machine.
+2
FerreV
Deze machine is meer gemaakt om op de kopakker te staan en evt ook wat als overlaadwagen. Grondig reinigen en toch mobiel zijn en snel op te stellen. Moet eigenlijk een stortbak vervangen. Wat toch wel wat meer opstelwerk is en minder mobiel is.
+2
valmet6400power
@FerreV
Dan is dit een uitstekende oplossing! En wat je zegt, stuk mobieler/flexibeler ook dan een stortbak.
+1
caseboy
@valmet6400power is wel een mooie oplossing inderdaad, alleen t grootste nadeel lijkt mij dat je ene hooglosser moet hebben en niet met een gewone kipper erin kan lossen.
+1
PieterA
@caseboy Je kan er ook gewoon met de rooier in lossen.
+1
caseboy
@PieterA maar dat kost dan weer rooicapaciteit, dan lijkt het mij dat je beter met deze machine naar de rooier toe rijdt.
PieterA
@caseboy Ligt er aan hoe het rooit, maar dat kost in de meeste gevallen nog meer rooicapaciteit denk ik.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deroo Kippers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!