Na kuilplaat 1 en 2 nu een begin gemaakt aan kuilplaat 3. Goedkoop zand eruit, duur zand erin.. Foto is geplaatst door GerbertXL op 23-04-2024 om 15:33:09, met 34 reacties.

John Deere 6420

+5
GerbertXL
Na kuilplaat 1 en 2 nu een begin gemaakt aan kuilplaat 3. Goedkoop zand eruit, duur zand erin.

Reacties

+1
g-g
Dat is grond he, geen zand😜
+4
GerbertXL
Weer een vrachtje grond erbij.

(klik om te vergroten)

+1
GerbertXL
@GerbertXL of zand 😅
g-g
+2
CaseCS130
Dat zand wat eruit komt lijkt bijna nog beter als wat er in gaat 😲. Alleen zand er onder? Of ook nog gebruiken puin of asfalt.
Wij zijn er ook mee bezig. Ook alleen zand er onder, maar het gaat allemaal maar net zo nat is het iedere keer. Vanmiddag is het geschoven maar zonet er weer een knappe regenbui er in. Hopelijk spoelt het bed niet kapot voordat de platen er op kunnen.

(klik om te vergroten)

+3
GerbertXL
@CaseCS130 Alleen zand. Dat zand wat eruit komt lijkt heel wat omdat er soms een beetje geel zand mee gaat met uitgraven (dat zit onder de zwarte grond). De twee oude kuilplaten die ik heb weggehaald zaten gewoon op de zwarte grond trouwens, de ene wel een heel dun laagje wit zand. Dusja, misschien ben ik wel gek maar om te gaan straten op de vette grond vind ik niet zo'n goed plan. Ik denk ook dat bij de oude plek er een kuil gewoon op het zand zat voordat er straatwerk in kwam dus de grond was wel lekker hard, de nieuwe liggen echt in het weiland.
Ik heb iets van 250 kuub wit zand nodig voor een nieuwe plaat a 12,75 franco dus de kosten vallen wel iets mee.
Water maak ik goed gebruik van op het moment want ik zet het nieuwe zand helemaal blank om het goed te laten bezakken. Ik heb de nieuwe plaat op z'n vroegst met de tweede snee nodig dus ik hoef me ook niet te haasten.
Mooi werk met zo'n laserleveller, ik heb een laser, touw en plank om te vlakken 😅
+2
CaseCS130
@GerbertXL Op de zwarte grond klooien is niks waard idd. Met 250 kuub kun je wel een beste laag zand leggen, hoe groot wordt de plaat? En zelf helemaal vol straten met klinkers?
Deze Cat met laser is geweldig idd. Uurtje werk gehad, ik probeer het zelf dicht in de buurt te leggen met m'n eigen laser en schuifbord op de kraan. Dan heeft hij er maar weinig werk van en bespaart mij vele uren reien met de hand. Heb door de jaren heen wel aardig wat met de hand gedaan, maar hier is niet tegen te werken dus zodra de oppervlakte de moeite waard is laat ik deze Cat komen.
+1
GerbertXL
@CaseCS130 Ja klopt klinkers erin, word 8,5 bij 35. Ze liggen dwars op een andere kuilplaat dus de totale lengte van de kuil kan richting de 45 meter gaan (mooi 1 rol plastic van 50 meter).
Ik ga eens kijken of er iemand in de buurt is die zo'n laserleveller heeft. We doen meestal met straten een meter of 10 tegelijk, is prima te doen met de hand maar er zijn leukere klusjes.
Is jouw plaat nieuw of renovatie?
CaseCS130
@GerbertXL toch een hele klus allemaal met de hand, maar in gedeeltes scheelt wel een stuk.
Ons project zat nog geen plaat maar stukje was wel altijd in gebruik om balen, kuiltjes en machines neer te zetten. Moest wel aardig grond verzetten om het goed te leggen voor betonplaten, maar allemaal met de voorlader gedaan en telkens aanrijden en als laatste met de mobiele kraan band aan band aangereden. Heeft ook een week of 4 gelegen met telkens regen erop. Had nog een trilplaat gehaald maar die zat na 3 meter al vast omdat die het water omhoog trilde.
+1
johndeere6230
@GerbertXL

Lokhorst uit Wijk bij Duurstede rijdt overal heen met hun giants, wellicht ook wat voor jou? Mits beetje goed voorbereid kost het ook niks te veel dan.
+2
deufi
@GerbertXL ook een leveller laten komen. Voor een paar honderd euro ligt het strak. Kan je met de hand niet tegenop
+2
Jzandbergen
@deufi als je goed baan kan schuiven kom je met een strak vlak ook een mooi eind weg😜 maar als het even kan op m'n klussen laat ik een mini kilver komen scheelt zweet druppels en je kan als er stukje klaar licht meteen platen leggen/straten.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @GerbertXL:
Ik heb iets van 250 kuub wit zand nodig voor een nieuwe plaat

8.5×35 is een kleine 300m²
Met 250m³ zand komt er bijna 75cm dik zand onder?
Is dat nodig??
+1
GerbertXL
@Fendt926Driver Ik kan er best 10 procent naast zitten, en je hebt 10 procent inklinking dus dan zit je aan 60 cm.
Maargoed, de plaat moet een tandje hoger zijn dan het maaiveld anders komt het water er naartoe, en de diepte van de zwarte grond heb ik geen macht over. Dus het is wat het is.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @GerbertXL:
Dus het is wat het is.

Heb het hier ook al wel gehad dat de kraan machinist iets te enthousiast aan het graven was geweest en er toen onder een klein plaatje een 200m³ zand moest.
Maar als die hoger moet komen heb je groot gelijk
Daar hou je altijd gemak van
GerbertXL
@Fendt926Driver hoe diep is jouw zwarte grond dan, of graaf je niet tot het klapzand?
Fendt926Driver
Quote Reactie van @GerbertXL:
hoe diep is jouw zwarte grond dan,

Esgrond kan wel 2m zwarte grond op zitten. Maar we hadden 35cm diep rood zand bedacht.
Maar de kraan machinist heeft waterpas uitgegraven.
En niet 35cm met de oplopende grond mee.
Op het laatst was het bijna 65cm diep
GerbertXL
@Fendt926Driver ahja die hoge stukken heb je hier ook zat maar daar staat niet vaak een boerderij op. 2 meter afgraven word wel een dure aangelegenheid.
ralphhonda
@GerbertXL klapzand… dat kennen we hier niet 😅 wat moet ik me daarbij voorstellen?
+1
GerbertXL
@ralphhonda hier zit onder de zwarte grond geel zand, dat noemen we klapzand. Op sommige plekken is het meer wit, eigenlijk gewoon een andere naam voor vulzand of wit zand, wat je onder verharding gooit.
J asper
@GerbertXL Heb je de zwarte grond ook nodig? Dacht dat je daar zo wat om ruilde, of zit gele zand niet hoog?
GerbertXL
@J asper ik snap niet helemaal wat je bedoeld. Ik heb de zwarte grond niet echt nodig, pas nog een paar honderd kuub verkocht.
J asper
@GerbertXL Heb je geen hoge koppen daar je wat geel zand tegen zwarte grond kan ruilen.
+1
GerbertXL
@J asper Op plekken zit het best hoog maar ik ga geen perceel op z'n kop gooien. Als ik al het werk ga rekenen denk ik niet dat ik daar financieel veel wijzer van word.
J asper
@GerbertXL 👍👍 Het moet Idd net passen. En zeker als je grond nog kan verkopen schiet je er misschien Idd wel weinig mee op.
fendt308-driver
Quote Reactie van @GerbertXL:
, ik heb een laser, touw en plank om te vlakken

Als je 2 ijzeren pijpen opzoekt en die met de laser op hoogte legt, kan je erna een h balk erop gooien en die met de kraan vooruit trekken om af te rijen. Is ff pielen met de pijpen op hoogte stellen maar daarna schuif je ook zo een heel eind vlak
+1
GerbertXL
@fendt308-driver de loonwerker zit vlakbij dus als het effe kan dan probeer ik de shovel er bij te krijgen. Half uurtje schuiven en dan scheelt het heel veel werk. Maar wel een goeie tip 👍
stannetje96
@fendt308-driver klein kilverbakje is toch veel makkelijker. Weet niet hoe dat in andere delen van Nederland is maar hier heeft bijna elke loonwerker een kleine kilverbak
fendt308-driver
@stannetje96 klopt helemaal maar voor 4 stelconplaten is het een dure grap om kilverbak te laten komen en ben ik weer te lui om op de knieën te gaan. Is ook alleen als het heel netjes moet hoor. Meestal kleine hoekjes ff met de plastic hark in model gooien (zo'n halve reif) en dan evt paar slagen met de lat en leg je het ook zo dicht
stannetje96
@fendt308-driver Jaa dat wordt wel een beetje krap dan 😬
case 745 xl
Dikke vracht voor de 6420
GerbertXL
@case 745 xl lijkt heel wat maar de kar is maar 10 m3, de achterklep zit er niet aan dus het is al wat minder hier.
case 745 xl
@GerbertXL wel een lief trekkertje zo

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!