Soms lopen de dingen een beetje samen op een manier die je niet verwacht. Ik had een krone frees gekocht maar toen ik m een beetje uit elkaar trok om wat probleempjes te adresseren bleek het niet meer

Boxer frees

+8
GerbertXL
Soms lopen de dingen een beetje samen op een manier die je niet verwacht. Ik had een krone frees gekocht maar toen ik m een beetje uit elkaar trok om wat probleempjes te adresseren bleek het niet meer de moeite om m in elkaar te zetten.
Snel verder kijken naar iets anders maar je word wel voorzichtig natuurlijk. Ik zou naar een ouwe howard gaan kijken maar die bleek verkocht te zijn, hetzelfde bedrijf had ook een mooie gebruikte kuhn staan maar die vond ik nogal duur. Gelijk door naar een andere dealer die een show had en die bleek dit te hebben staan, een nieuwe boxer 3 meter frees met looprol en die vond ik wel mooi maarja, gek zat.
Maar, de prijs viel me niet tegen en het idee van niet met andermans afgedankte troep opgescheept te zitten sprak me wel aan dus geheel tegen mijn principes maar gelijk gekocht.
Een paar dagen later de resten van de krone frees verkocht, dus dat hoofdstuk is ook mooi afgesloten.
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @GerbertXL:
dus geheel tegen mijn principes maar gelijk gekocht.

Ja soms moet je wat.
Ouwe meuk is leuk typte je ooit eens.
Maar dan moet die oude meuk het uiteindelijk wel doen als je het nodig bent.

Reacties

+9
GerbertXL
Dat gaat mooi en met 3 meter doe je tenminste wat.

(klik om te vergroten)

+5
GerbertXL
Op vettere grond liep de rol vol, niet erg maar hij gaat ook groeien en dan klopt de werkdiepte niet meer. Voor nood opgelost met een balk als schraper, sleufjes erin gemaakt voor dikke trekbandjes en het werkt zo goed dat het een permanente oplossing lijkt.

(klik om te vergroten)

+5
GerbertXL
Wintervoedselakker gefreest met lang spul, geen centje pijn, alles in lekker kleine stukjes.

(klik om te vergroten)

+1
J asper
@GerbertXL Ding maakt mooi werk👍👍👌
+1
Fast Eddy
Die Boxer landbouw frezen zijn wel goed en leveren mooi werk. Je kan ballen in de rol drukken om het vollopen tegen te gaan.
+1
YaMaGa
@Fast Eddy ballen als in voetballen? En hoeveel stop je er dan in? 🙈 die klinkt interessant die volgelopen rollen leegmaken kan wel nogeens tegenvallen 😬
+1
Fast Eddy
@YaMaGa

Ja van die goedkope plastic (voet)ballen. De hoeveelheid ligt aan de grote en breedte van de rol. Dus kan ik je niet zeggen.
YaMaGa
@Fast Eddy ja tuurlijk elke rol is anders maar stel nou een 3 meterse rol. Hoeveel plaats hou je ongeveer tussen de ballen ?
+1
Fast Eddy
@YaMaGa

Helemaal vol stoppen. Dan past er ook geen grond meer in. Dan is je werking wel wat minder als zonder ballen.
+1
YaMaGa
@Fast Eddy bedankt. Dat is alleszinds het proveren waard. Van zo'n rol vol grond wordt je ook niet blij.
Fast Eddy
@YaMaGa

Je kan ook doen zoals sommige bollenboeren hier doen. Frezen en dan achteruit met de rol aan de grond terugrijden. Kan wel de lagers kosten maar werkt wel.
valtraaa
Mooie machine! gebruik je zoiets zoveel om er zelf een aan te schaffen?
+2
GerbertXL
@valtraaa We hadden al een bunder of 8 graan en een paar stukken wintervoedselakker, en het word steeds meer. Allemaal biologisch dus na de oogst wil ik de stoppel kapot maken zodat ik daarna met een cultivator met ganzevoeten het onkruid kapot kan maken.
Ik huurde altijd een schijveneg maar die beste man hield er mee op en ik wilde liever een frees omdat je daar meer mee kunt. Een schijveneg is wel prachtig op de graanstoppel maar een oude zode krijg je niet kapot en op hele kleine stukjes land is het ook weleens lastig om snelheid te maken.
Het blijft een beetje een gok maar een knappe frees blijft tweedehands ook wel aardig geld waard dus ik durf het wel aan. En misschien ga ik 'm ook verhuren.
valtraaa
@GerbertXL Juist begrijpelijk inderdaad een frees laat het mooi achter schijveneg valt ook met maisstoppels heel erg tegen we zijn er ook met de frees achteraan gegaan dit jaar.
Fast Eddy
@GerbertXL

Quote:
En misschien ga ik 'm ook verhuren.

Alleen maar verhuren om boerenland te frezen. Ik weet niet hoe lang hij heel blijft in de aannemerij waar vaak puin en dergelijke in de grond zit.
+3
CaseCS130
@Fast Eddy verhuren zou ik ook niet heet op zijn. Gerbert is nog jong, voor eigen gebruik kan dat ding misschien wel een leven lang mee, dan is die ook niet duur geweest. In de verhuur en met 2 jaar de boel krom is een stuk duurder. En er is nooit iemand die het gedaan heeft.
+1
hooidonk
Netjes, mooie aankoop! 👌🏼

Aan de omgeving te zien is dat vd Glind mechanisatie?
+2
GerbertXL
@hooidonk in 1 keer goed 👍
+2
CaseCS130
Zo ben je in 1x klaar idd. Mooi ding, kun je vooruit.
+1
casejxu
Keurige machine toch! Hier zou je wel heel jaren plezier van moeten hebben👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Boxer frees (grondbewerking) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!