Lely foamunit machines schoonmaken?

Hallo allemaal,

Ik hoorde van iemand uit de buurt dat hij een Lely Foamunit gebruikte om de robot en ook trekkers/machines mee in te schuimen om schoon te maken. Zijn er mensen met ervaring met dit ding of iemand met een goed alternatief?

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

+5
jan is hobbyboer
Melkprijs stijgt en we gaan weer onzin-ijzer kopen 😄
brabo
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
onzin-ijzer

er zit volgens mij niet zoveel ijzer in zo'n ding jan. Dat is toch niet veel meer dan een bloemenspuit die wat schuim op je apparatuur spuit om daarna deze makkelijker schoon te krijgen.
Werkt overigens wel goed, maar gewone truck reiniger met je HD spuit er opzetten gaat ook best.
brabantboer
Shitzooi. heb ooit een demo met zo een ding gehad. Met lage druk zou alles eraf gaan. Niet dus. Wij werken zelf met een schuimlans op de hogedrukspuit. Werkt perfect. Kosten zijn ca 60 euro ten opzichte van een schuimunit van ca 450 euro.Ik zou voor de simpele schuimlans gaan. Wil je toch alles altijd perfect schoon hebben stationaire hogedrukreiniger erbij en klaar is kees.
Wij gebruiken wel de zeepdosering op de hogesrukspuit hiervoor. Hoogste dosering, lage druk op de lans en je blaast je machine zo onder t schuim, en als het op is ga je zonder wisselen over opn'gewoon' water 😉
jan w
Er zijn wel meerdere merken die van die dingen hebben. De reinigingsmiddelenman die altijd hier komt heeft er ook al wel eens over gehad, kon er 1 op proef krijgen. Maar er nooit iets over weer gehoord.
Heb je het gebruikersadvies op de site van lely al wel eens bekeken?

Gebruiksadvies:
Vermijd contact met aluminium, elektronische onderdelen en hydraulische systemen. Gebruik op de melkinstallatie niet te hoge concentraties reinigingsmiddel en beperk de inwerktijd tot 5 à 10 minuten.

kijk eens op de volgende site: altecparts.nl/schuimapparatuur-chemiecaliencompone…
weurding
Doe al jaren met de rugspuit, half kopje melkmachinereiniger en een flinke scheut autoshampoo van de action erin, kost weinig en je trekker en machines worden met weinig werk brandschoon, en natuurlijk geen zuur gebruiken en nee het is niet schadelijk voor de lak, trekker is 8 jaar en nog als nieuw
Valtrapowerr
@weurding en dat doe je daarna afsproeien met een tuinslang? of afspuiten met de hoge drukspuit?
weurding
@Valtrapowerr gewoon hogedrukspuit
cs-agrar
Quote Reactie van @weurding:
niet schadelijk voor de lak, trekker is 8 jaar en nog als nieuw
nog maar 1x schoon hoeven maken?
weurding
@cs-agrar denk dat mijn ogen minder worden 😉
weideboer
Lely heeft een sterke marketing net als fendt en bv. John Deere. Tis kennelijk een familiesfeer of a way of life. Daar moet je die mensen niet mee lastig vallen van " heb je wel in de gaten dat je flink gen🤔🤔id wordt?" Nee, hun voelen zich er prettig bij en anderen maken er zich druk om, dat is het verschil
fendtjuh
Het gaat helemaal niet om Lely specifiek, het gaat om een eenvoudig ding aan de muur wat je snel kan pakken om iets in te schuimen. Ik heb een handelsonderneming en er moeten bijna dagelijks machines schoongemaakt worden. Om te zorgen dat dit sneller en beter gaat hou ik m'n ogen goed open. Schuim is opzich een mooie manier om iets goed in te weken. Een schuimlans vind ik niet handig, heb ook zo'n reservoir op de spuit maar ik vind het niet fijn werken.
Rickvh94
Zolang je de foam die ook op de robot gebruikt wordt maar niet te lang laat inwerken op de lak van de trekker, heb al eens gehoord dat de glans er dan af wordt gebeten omdat de foam zo agressief bijt
Nhpaultje
provision-products.nl/

Bij ons op het loonbedrijf gebruiken we ook producten van hem. In combinatie met schuimlans, automatische doseerunit (wordt bij de slang aangesloten) tussen 1 en 5% zeep erbij. Dan afspuitlans erop, afspuiten en de de doseerunit sluit automatisch af.

Super spul, lak glimt mooi, geen witte strepen door antikalk in de zeep. Verkrijgbaar in 25ltr kannen tm 200ltr vaten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden lely , robot , machines en ervaring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2.190
TREFWOORDEN