Fendt 306 LS - Starter vervangen van fendt 306 ls

Zou men starter moeten vervangen maar vraag me af hoe ik de derde bout tegen het motor blok en onder de tank van de hydroliek olie los krijg
karelvde

Reacties

stefan310
Heb ik ook al een paar keer vervangen. Met een standaard doppendoos moet het lukken. Dat kniestuk die er vaak bij zit kun je tussen ratel en verlengstuk doen. Dan kun je er net bij. Kost even knoeien maar het wil wel.
Succes!
Ps.als iemand een handigere oplossing heeft, hoor ik dat ook graag! 😜
Wimsumar
Beste Stefan310:

Quote Reactie van @stefan310:
handigere oplossing

Om montage van deze derde bout te vergemakkelijken:
Verleng de bout zodat de doppendoos hulpstukken niet meer nodig zijn.
appie1967
Om te beginnen zou ik hem er als eerste uithalen zodat er geen spanning op komt met uitdraaien en idd met een beetje uitgebreide doppenset moet het lukken leuk @Wimsumar hij zal er eerst uit moeten
Wimsumar
Beste Appie1964:

Quote Reactie van @appie1967:
hij zal er eerst uit moeten

Zekers. Daarom schreef ik ook de bout te verlengen voor de montage ( niet voor de demontage 😉 ).

Trouwens, als het startmotorrelais er eerst afgehaald wordt lijk mij alle ruimte vrij te komen om de verborgen bout gemakkelijk te kunnen (de)monteren.
Ik denk overigens dat er meer van zulke FENDT's met 2 bouten rondrijden dan dat men de derde er weer ingezet heeft na monteren van een nieuwe startmotor. Het heeft op die plek weinig te houden. Bovendien is de montageflens aan de startmotor dusdanig dik dat 2 bouten het geheel ook wel op z'n plek houden.

P.S.: Misschien monteert een (kleiner) 9-volt startmotor veel gemakkelijker en heb je tevens een vlotter koudestart.
+1
appie1967
@Wimsumar dat 9volt zit hem in de wikkelingen van het anker is niks kleiner sterker nog de 12 volt is gewoon om te bouwen naar 9volt
+1
casejxu
Gebruik voor dit werk vaak een 3/8 doppen set. Veel compacter als een 1/2
karelvde
Die bout tegen het motorblok na een uur prutsen er eindelijk uit !
karelvde
Gewoon met allerlei sleutels met dopsleutel gaat niet kabelboom zit inde weg . hoe die er terug in moet voor montage mag mij een vraag wezen ?
Wimsumar
Beste KarelvdE:

Quote Reactie van @karelvde:
hoe die er terug in moet

Keil 'm (die bout) bij de buren in de vijver.
stefan310
Kabelboom kun je toch zo aan de kanten doen? Kwestie van een paar klemmetjes losdraaien
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS en hebben de trefwoorden olie , fendt , blok , motor , vervangen , hydroliek en starter vervangen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!