John Deere 2040 S - Pen schommelas verwijderen

Beste tf'ers

Ik ben momenteel de bussen van de schommelas in mijn vooras aan het vernieuwen maar ik zie nu dat de as zelf ook ingesleten is. Hoe kan ik deze het best verwijderen? Want deze zit echt muurvast.

Mvg andreas

Lees meer »

samie

Reacties

mdoornekamp
Met een professionele pneumatisch hamer. Die is iets groter als een boormachine. Kost 400 à 500 euro. Die dingen zijn echt heel sterk. Daar vervangen wij de pennen en bussen van de 6000 series ook mee
samie
@mdoornekamp moest je het warmen zou je het dan er niet kunnen uitslaan met een voorhamer?
mdoornekamp
@samie Wij maken het nooit warm. Met een voorhamer kun je er vaak niet bij.

Je moet niet eerst 30 keer zacht slaan want dan wordt de pen steeds dikker en gaat ie steeds vaster zitten.
+1
jd user
Een lange stalen pen .Bijv van oude grasvork .Die ervoor houden .Wel met twee man.één houd de staaf vast.En de andere geeft met de voorhamer 2 of drie klappen.Dan schiet ie wel los.Wel om de handen denken .
mdoornekamp
@jd user bij de nieuwere is de pen niet conisch. Dus moet je hem er helemaal uit slaan
jd user
Ik zeg ook niet dat ie conisch is.Maar zo'n tand ertegenaan houden ,dan schiet de as los.En ik heb industrietanden,En die zijn het eerste eind ongeveer een meter recht.Een ronde stalen as/pen kan net zo goed.
Ik heb het niet goed uitgelegd excuus
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2040 S en hebben de trefwoorden john deere , john , deere , verwijderen , vooras , as , spelling en versleten as geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!