Illustratie van:

Ford 2000 - Koppeling ontkoppelt niet meer. Vastgeroest?

Ik gebruik mijn Ford 2000 eens per maand of 6 weken. De laatste keer wilde hij weer niet ontkoppelen. Dat was eerder ook al een keer, toen kon ik het oplossen door het stangetje tussen het koppelingspedaal en het hefboompje korter te zetten. Nu helpt dat echter niet meer, en nog korter kan niet. Volgens een tractorbedrijf dat ik belde kan de koppelingsplaat vastgeroest zitten. Ze adviseerden de plaat te laten schrikken. Ik ben zelfs in z'n 2 met ingetrapte koppeling zachtjes tegen een zeecontainer aangereden maar ook dat hielp niet. (Hard remmen gaat niet want de remmen doen bijna niks.) Iemand nog ideeën? Of weet iemand een monteur die dit voor een redelijke prijs kan repareren?

Deel dit topic

Reacties

ruben-kooistra
Als je de trekker buiten hebt staan kan het zijn dat door de frisse wind en het koudere weer de olie de platen aan elkaar heeft vast laten plakken. Heb ik vorig jaar namelijk ook gehad. Dit was op te lossen door de trekker te starten (wel in de vrij natuurlijk) en warm laten worden. Als je denkt dat deze voldoende op temperatuur is kan je gaan spelen met de koppeling. Hierna proberen om hem in de versnelling te zetten. Zo heb ik een paar rondjes gereden zonder koppeling, heel gevaarlijk maar werkte wel!
Landini 6500
Heb je een enkele of dubbele koppeling ?
jammermaarhelaas
Grote kans dat de koppelingsplaat vol olie zit en zodoende blijft kleven aan het vliegwiel. Oorzaak is hoogstwaarschijnlijk een lekkende prise as kering en of lekkende krukaskering.
jan-reitsma
Hoe vaak wordt ie flink warm? Geef je de trekker wel eens op 'zn flikker' als ie warm is? Anders moet je inderdaad denken aan een lekke keerring
fendt2
Heb dit ook wel eens gehad. Heb hem toen in een hoge versnelling gezet en gestart. Door met het gas te spelen was hij snel los. Maar zorg wel dat er ruimte is voor als het niet lukt.
monster 2012
Ik heb dit wel eens gehad met een auto als hij lang stil had gestaan,ik probeerde dan te starten met ingetrapte koppeling en de versnelling ingeschakeld [even laten schrikken] of zoals al is genoemd starten in de vesnelling en wegrijden en dan wat met het gas spelen met ingestrapte koppeling.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden ford , remmen , koppeling , 2000 en ontkoppelt niet geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!