Illustratie van:

Same Trident 130 - Hallo. Kan iemand mij meer vertellen over het verbruik van een same trident 130.

Kan iemand mij meer vertellen over het verbruik van een same trident 130

Deel dit topic

Reacties

valmet 605
Hoeft niet extreem veel te verbruiken. Het zal meer liggen aan wat je er mee doet als hoeveel gas je geeft. Als je gaat ploegen zal die wel meer lusten als tijdens een rondritje. Dus wat wil je er mee gaan doen?
Luuksame45
@valmet 605 meeste gewoon mee rijden en afentoe op het land.
walker1
@Luuksame45 Is ook niet echt een duidelijk antwoord. Gewoon mee rijden is dat gewoon voor de lol met niks er achter, of is het wel de bedoeling dat er machines of aanhangers achter komen en zo ja, zijn dit dan ook machines die bij het vermogen van de trekker passen?
valmet 605
Er zit standaard een 120 ltr tank op. De tiger daarintegen al een 135 ltr. Denk zelf dat 100 liter met een beetje je best doen echt wel op wil in een dag. (er zijn niet echt veel gegevens uit die tijd. luchtkoeling heeft echter wel de eigenschap zuiniger te zijn als waterkoeling.)
joop-same
@valmet 605 Ik heb alle Tech. info. van Same van 1958 t/m 2000
+1
valmet 605
@joop-same als ik het voor elkaar krijg (excuus vind) om weer een same te kopen kom ik echt wel buurten. Nog geen idee hoe en waarom maar er komt vanzelf weer een Same!
+2
Fast Eddy
Als je voor de hobby een trekker van 130 pk hebt dan kan je er van uit gaan dat hij meer verbruikt dan een trekker van 50 pk. Hobby mag geld kosten!
poech prut
Toevallig bij mark de bresser vandaan?
Net als bij de latere Same Laser kun je er 2 tanken onder hangen.
Luuksame45
@poech prut hoezo wat is er met mark de bresser dan?
poech prut
@Luuksame45 niks, die had er 2 te koop staan.
Fendt926Driver
Bij volle belasting moet je rekenen op een 18 liter per uur. Stationair of beetje toeren rond de7 a 8 liter volgas op straat met alleen de trekker rond de 12 liter
+3
dezw
Het meeste verbruikt hij lucht met daarbij een klein beetje diesel
walker1
@dezw Ja dat is met alle motorvoertuigen zo als je het in verbruikte liters bekijkt.
Wimsumar
Beste LuukSame: Als vuistregel kun je uitgaan van een verbruik van 150 tot 170 gram diesel per p.k. per uur**** . Grofweg haalt een dieselmotor (merk maakt niet zo veel uit) 5 p.k. uit een liter diesel.

**** = 200 tot 225 gram per Kw per uur.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Trident 130 en hebben de trefwoorden same en cillinderkop geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
376
TREFWOORDEN