Variostick

Hey,
het er iemand ervaring met een variostick aan een oogstband of iets. is het bevalle?

Deel dit topic

Reacties

andy7383
Hoe bedoel je dan? Een kruishendel voor trekker vooruit en links/rechts te sturen?
johndeerefan1990
Ik heb er een paar jaar mee gewerkt werkt heel mooi je kan dan vanuit het kastje aan de oogstband de trekker vooruit en achteruit laten rijden en sturen er stond een john deere voor en je kon opschakelen in de groep met haasje schildpad vanaf de oogstband want de trekker had 4 traps powershift in de groepen a t/m f als je meer informatie erover wilt roep maar
stevenfendtje
Ja heb er ervaring mee. wij hebben veel bloemkool en voor de oogstwagen hebben wij een fendt 309 vario. in de oogstwagen hebben wij precies dezelfde variostick als in de cabine, met precies dezelfde mogelijkheden. ook hebben wij in de wagen de mogelijkheid om de trekker te sturen.
Remi_91
Wij hebben in de bloemkool een JD 6310 en 6110, Powerquad, dus 4 powershifttrappen geschakeld op de groepenpook(knopjes).

Dit kunnen wij met een draadloze afstandbediening besturen, staat een ontvanger op het spatbord van de trekker.

Sturen gaat via een stuurmotor waar je het trekkerstuur tegenzet. Schakelen kunnen we alleen de 4 powershift trappen. Rijden en stoppen kunnen we ook. Als je op rijden drukt, gebeurt in principe hetzelfde in de trekker als je de omkeerhendel in vooruit zet.

Om sneller/langzamer te rijden moet dan iemand naar de trekker lopen om even een andere versnelling te kiezen (A t/m F)

Hier in de buurt rijdt geloof ik een 6330, die hebben volgens mij die Autopowr hendel aan de oogstband zitten.
stevenfendtje
Ja loopt ook een 6330 bij ons tegenover
Mengeledriver
@stevenfendtje: zou je daar foto's van kunnen plaatsen? Ben benieuwd.
Zit er dan ook een stekkerverbinding tussen de trekker en de kabel van de joy-stick op het werktuig? En is de pook regenbestendig?
Fendttrisixfan
Wij kunnen met onze fendt 102 in versnelling (die je aan begin van perceel kiest) starten-stoppen-links-rechts en heeft ook een automatiek functie zodat hij een geul volgt, ideaal om te planten en te oogsten
andy7383
Allemaal mooie systemen, zou ik wel wat meer info en illustraties willen zien als dat mogelijk is! Want wij willen voor deze zomer ook zo'n systeem op onze oogstband plaatsen, als dat niet te duur is natuurlijk.
Fendttrisixfan
Heb wel foto in profiel staan van de opbouw om geul te volgen
Fendttrisixfan
Deze foto
Remi_91
@ stevenfendtje, denk dat wij het over dezelfde hebben, bij de Visser?

Vroeger hadden we bij ons een kabel naar de trekker lopen, met een stekkerverbinding. Die zat aan een besturingskast. Nu zit er aan die stekker een kastje met antenne, de ontvanger. Die ontvangt het signaal van een afstandsbediening, ongeveer net zo groot als een oude mobiele telefoon(koelkast:P). Deze is zo goed als waterdicht, vooral aan de voorkant.

Foto's heb ik helaas niet, het is wel een kant en klaar systeem, zal eens navragen van welke fabrikant.
stevenfendtje
@ remi_91
Ja inderdaad de visser
stevenfendtje
@mengeledriver
Wij hebben een kabelverbinding tussen bedieningskast in de oogstwagen en de trekker. De pook is gedeeltelijk regenbestendig, maar in de wagen ligt de pook toch droog
keeko
Agrivor mechanisatie bouwt radiografische afstand besturing op Fendt Vario's met de functies versnellen + vertragen, links + rechtsom sturen en koppelingsfunctie. Ook sporen volger is mogelijk. Komt alleen een klein kastje in cabine en een weerbestendig afstandbedieningskastje dat in de handpalm past.
Al vele opgebouwd bij tevreden gebruikers.
fendtje1996
@keeko

okee ,, bij ons heeft de dealer een zelf gemaakt systeem opgebouwd, en werkt naar volle tevredenheid
kiske
Ja we hare eerst een kasje aan de band voor de bloemkool waarmee gestopt, rijde en links en rechts sturen op de nh tsa100 maar hebben een andere trekker fendt vario 412 en nou ook een variostick aan de band dus vroeg me af of ut ook wel lekker werkt
HolderB12
Van de week nog een draadloos bestuurbare New Holland gezien die grondboringen verricht, die vent loopt nu achter de machine en heeft goed zicht op het werk.
Hij kon sturen, heffen, aftakas in- en uitschakelen, versnellen en vertragen. Dit alles met een klein zenderkastje met knoppen en een grote noodstop bovenop.. De ontvangerkast was in de trekker weggebouwd.

De drill Machine kwam van SonicSampdrill (www.sonicsampdrill.com) en de afstandsbediening was een Tyro Remotes.(www.tyroremotes.eu)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1