Ford 2000 - Handrem op een Ford 2000?

Vandaag een Ford 2000 gekocht en vraag me af of er een hand/parkeerrem op zit. Ik heb zo snel niets kunnen vinden wat er op lijkt. Of is het een kwestie van in de versnelling zetten na uitschakelen?

Bvbd, Frans.

Deel dit topic

FransL

Reacties

+1
jammermaarhelaas
Ten eerste gefeliciteerd met de aanschaf.

Er kan een vergrendel mechanisme op zitten.
Deze zit in dat geval rechts naast de achterbrug, een handbreedte boven de treeplank. Ziet er uit als een verticaal opgestelde tandheugel waar een pal langs heen gaat als je de rem intrapt. Wanneer je het hendeltje aan de pal een halve slag draait valt de pal in de vertanding van de heugel en als je daarna de rem intrapt blijft die er op staan. Wil je de rem er weer af hebben, dan de hevel weer terugdraaien en het rempedaal goed intrappen, de pal valt er dan weer af.
Misschien moet een en ander even een smeerbeurt hebben.

Succes.
jan-reitsma
@jammermaarhelaas Die van ons heeft gewoon een onafhankelijke hendel aan de linker kant(vanaf de stoel). Kan best dat dit bij de pre force anders is
FransL
@jammermaarhelaas Bedankt voor de reaktie. Volgens mij is dat hetzelfde hendeltje dat in de pdf van Wimsumar staat, en dat zit inderdaad op de trekker. Ik zal eea met WD-40 behandelen om het weer gangbaar te krijgen.
jammermaarhelaas
@FransL

De trekknop in de pdf. link van @Wimsumar is anders (moderner) dan waar ik op doelde. Mijn beschrijving geldt voor de SuperDexta, de voorloper van de 2000 en 3000. Ik was me er niet zeker van hoe dit aanvankelijk bij de 2000 zat.
Wimsumar
Beste FransL: Figuur 11 (pdf blz 10) hendeltje nr 3.
Rempedalen(gekoppeld) intrappen en hendeltje handmatig omhoogtrekken/vergrendelen.

stephane.freulon.free.fr/ford_2000/pdf/…

Andere delen manual oudste generatie 2000/3000:

stephane.freulon.free.fr/ford_2000/pdf/…

stephane.freulon.free.fr/ford_2000/pdf/…

stephane.freulon.free.fr/ford_2000/pdf/…
Arnoldvd
Ga eerst maar van dat kleine hendeltje uit wat : @jammermaarhelaas gezecht heeft
derk-de-graaf
Een nieuw of een oud type bij een nieuwe zit hij links van de stoel
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden ford , versnelling , handrem en 2000 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!