Schaffer 2026 - Rijmotoren krijgen te weinig olie tijdens het achteruit rijden.

Onze mini shovel rijd echt slecht achteruit. Het is net alsof de rijmotoren te weinig olie krijgen wan die maken verschrikkelijk veel lawaai wanneer je achteruit rijd. Ook trilt er 1 van de 2 olieleidingen die naar de rijmotoren lopen. het vooruit rijden gaat perfect. Nu is mijn vraag hoe ik die hydrostaatpomp moet regelen. of moet zo een pomp ontlucht worden? want er zit een dekseltje op die net op een ontluchting lijkt. het gaat om een pomp zoals op de hieronder.

edutechparts.nl/product/…

alvast bedankt en aan iedereen nog een goed eindejaar ;p
mf-6265

Reacties

+1
paulusmahandel
Kijk eerst eens of je bij het achteruit rijden genoeg stroom krijgt op je stuurventiel.
kijk eens of het hendel geen speling op zit waarmee je de spiegelplaat in de pomp bediend
MartinZaandam
Ga geen dure spullen aanschaffen of ook maar aan een afstelling rommelen, voordat je weet wat er loos is. Is het ineens begonnen of langzaam aan steeds slechter? Uit ervaring weet ik dat veel personen eerst aan afstellingen gaan rommelen (proef ondervinderlijk iets proberen te repareren) en als het dan veel later een klein mankementje blijkt te zijn is de hele machine ontregeld. Heeft de machine het ook als hij een nacht in een verwarmde loods heeft gestaan? ik zou mij kunnen bedenken dat het met de kou te maken heeft. De pomp dicht dan zelf ook minder af, olie is dikker en bij een vervuilde filter of klep kan je nu problemen krijgen. Ik probeer mij te bedenken wat er mis zo kunnen zijn en zo moet jij ook maar even naar je machine gaan kijken. Succes
paulusmahandel
@MartinZaandam ik ben het met je eens om niet gelijk aan instellingen te gaan draaien.
Daarom heb ik ook de controle punten gegeven die een ieder zelf kan controleren.
beetje voltage meten en speling controleren.
maar een filter kan het niet zijn omdat hij dan beide kanten niet meer snel wil rijden.
Al is het wel een onderhoudspunt, filters schoonmaken.

daarna zal hij toch een dealer of expert moeten vragen.
fendtinterfan
Zit alleen maar een zuigfilter en een retourfilter op dit systeem. In de rijaandrijving is hdt zonder filters. Als er lucht in zou zitten kun je dat prima aan de olie zien. Ik vermoed dat je vuldruk te laag is . Vuldruk wordt verkregen door de rest olie die van de servo afkomt. Als je een afdichting van de slagplaat verstelcilinder in de rijpomp lek hebt gaat alle servo olie daar naartoe en hou je niks meer over om het hydrostaat systeem afdoende op druk te houden.
armpie
Wat het ook nog zou kunnen zijn is dat één van de overdrukken van de pomp defect is, in dit geval voor degene voor achteruitrijden. Wat je zou kunnen proberen is, de overdrukken omwisselen en even proberen of er wat verandert. Wel moet je er voor zorgen dat je de overdrukken, als je ze omwisselt, niet gaat verstellen maar alleen eruit draaien.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schaffer 2026 en hebben de trefwoorden olie , shovel , slecht , perfect , schaffer , pomp , ontluchting , hydrostaat , rijden en mini geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!