Massey Ferguson 575 - Teruglopend vermogen MF 575

Na er de laatste keer werkzaamheden mee aan het uitvoeren te zijn merkte ik dat het vermogen redelijk plotseling gestaag terug liep. Oftewel gas geven en een toch steeds lagere snelheid overhouden.

Heb vervolgens de luchtfilter schoon geblazen omdat ik geen nieuwe voorradig had. Geen resultaat. Ben gestopt met werken op het land om nog thuis te komen. Vervolgens de brandstoffilter vervangen en bemerkte bij het met de hand oppompen van brandstof, om het filter te vullen, dat dit heel moeizaam ging. Geef daar mee aan dat ik de brandstof met moeite kreeg opgepompt.

Waar ik dan aan kan denken is dat de leiding misschien verstopt zit?

Kan of moet de tank ook ooit worden schoongemaakt. Hoe gaan we dan te werk daar ik de plug onderin de tank niet los krijg?

Verder de vraag hoe je de leidingen door kunt spuiten met luchtdruk. Waar moet je aanvangen en wat moet je doen?

Kan het ook zijn dat de pomp die voor de brandstof zorgt verstopt zit. Komt dit ooit voor?

Bovenstaande vragen zijn getypt door mijn vader, hopelijk weet iemand van jullie antwoord of hebben jullie hetzelfde probleem ooit gehad? Iig dank voor je antwoord!
Tonnl

Reacties

+1
Fast Eddy
Blaas eerst de aanzuigleiding vanuit de tank maar eens schoon. Gaat het ontluchten nog steeds slecht dan is waarschijnlijk je opvoerpompje verstopt of versleten/kapot.
Als er veel troep in de tank zit is het handig om hem schoon te maken.
Landini 6500
Verstopt door bio rommel bijmenging in de brandstof
+1
Paul Roggeman
Let wel op bij het uitblazen, blaas de rollen niet naar de pomp of de filters, maar blaas richting brandstoftank.
Ik heb al een gelijkaardig voorval gehad, enkel en alleen omdat er in de brandstoftank vuil opgehoopt was aan de uithang richting brandstofslang.
Brandstofslang aan filters losgemaakt, en doorgeblazen richting brandstoftank, probleem opgelost....
+1
Puma driver
Bij het opvoerpompje zit ook een zeefje misschin zit die verstopt
+1
noordhof
Een 2 tal jaar terug heeft mijn 575 vuil opgezogen tot in de pomp , hoe dit kan en waarom de filter dit niet heeft voorkomen weet ik ook niet maar t'was geen goede zaak , nieuwe mazoutpomp tot gevolg ! De mazout is niet meer wat het vroeger was denk ik want ik zit met nieuwe tank van 5 jaar oud .De mazouttank van de tractor is vervangen geweest omdat de vorige lekte dus die was ook niet vuil ,
Tonnl
Dank allen! Helaas hebben we geen werkplaatshandboek, hopelijk komen we er zo toch uit. Mocht iemand er een willen delen in pdf, graag!
We zullen eerst eens proberen door te spuiten met perslucht vanaf de filters, kan je gewoon door die aanvoerpomp heen blazen? Of moet het in 2 gedeeltes?
+1
basia
Nee ; niet door de opvoerpomp blazen met perslucht ; heb je kans dat je de klepjes kapotgaan !
Dus in delen ; nadat de leidingen los zijn genomen .
Overigens vaak is doorblazen naar de tank maar een tijdelijke oplossing ; omdat na verloop van tijd het vuil weer voor de opening gaat slibben ; en weer voor slechte brandstof doorlaat zorgt .
Tonnl
@basia: dank je. Ik vermoedde dat al maar kon het uit bovenstaande reacties niet echt opmaken.
Ja het beste is de tank schoon te maken, maar mijn vader krijgt die plug niet los aan de onderkant... al van alles geprobeerd maar nog muurvast en dicht. Zit er ook al in vanaf 1980 ofzo denk ik...
basia
@Tonnl

Je kunt ook altijd nog de slang/leiding van de tank losnemen tank leeg laten lopen en steeds wat brandstof in de tank gieten zodat vuil er uit word "gespoeld" Vaak komt er dan ook wel veel troep uit .
Als dat kan tenminste ; want ik weet niet waar de tank zit bij deze MF s
Wimsumar
Beste Basia:

Quote Reactie van @basia:
steeds wat brandstof in de tank gieten zodat vuil er uit word "gespoeld"

Nu zijn ze bij M.F. wel vaker vergeten een goede/complete trekker te maken, maar het zeefje op het tankkraantje zal waarschijnlijk niet ontbreken. Om de tank uit te kunnen spoelen zal dan toch het kraantje (+ zeefje) verwijderd moeten worden.
Landini 6500
@Wimsumar als de tank onder de cabine zit,zuigt ie dan niet brandstof via de boven kant ?
Wimsumar
Beste Landini 6500:

Quote Reactie van @Landini 6500:
tank onder de cabine

Ohhhw ja, dat is ook zo. Ik meende me te herinneren dat het vulpunt achterop de trekker zat, met de tank in de cabine-achterwand. Maar inderdaad: tank onder de cab.
Neemt niet weg dat er onder aan de van boven komende aanzuigleiding toch een filtertje zal zitten.
TonnL (topicvraagsteller) moet toch de aftapplug maar los zien te krijgen.
noordhof
De mazouttank is makkelijk te verwijderen , spanners lossen en hij komt naar beneden .
Tonnl
Gisterenavond even aan geklust. Inderdaad zit de tank onder de cabine met aan de bovenkant de aansluitingen. In de opvoerpomp (met handpompje) zit een messing zeefje. Die was helemaal dicht. Niet vreemd dus dat er niets meer door kon. Alleen bleek na schoonmaken (of wellicht tijdens het schoonmaken gebeurd) dat dit zeefje een beetje beschadigd is. Er zit een gat in nu. Hopelijk zijn die zeefjes ergens aan te komen... Iemand een idee van onderdeelnummer wellicht??
Wimsumar
Beste Tonnl:

Quote Reactie van @Tonnl:
Hopelijk zijn die zeefjes ergens aan te komen... Iemand een idee van onderdeelnummer wellicht??

Beschikbaarheid van een (nieuw) los zeefje zal wel twijfelachtig worden. Het gehele opvoerpompje wordt in de regel (al dan niet preventief) vervangen. Prijsindicatie: € 60,-
Tonnl
Oja en natuurlijk de leidingen doorgeblazen, die waren niet eens zo vies trouwens.
valmet6400power
@Tonnl

Nee dat klopt ook wel, alles zat tegen die zeef aan 😃
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 575 en hebben de trefwoorden massey ferguson , mf , ferguson , schoon , hetzelfde , Spuiten , massey , probleem , gas geven , brandstoffilter , pomp , gas , werk , vervangen , luchtfilter , snelheid , brandstof en filter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!