Hoger toerental dankzij snipperaar?

Vanmiddag was het zo ver. Mijn Valmet 605 kwam voor de schliesing 20cm snipperaar. Mijn angst was dat de trekker niet voldoende toeren zou maken. Wat echter gebeurde was dat de trekker met snipperaar 200rpm meer maakt als op de weg/leeg volgas. Kan dit door extra turbo druk komen?

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Misschien heb je de snippers hout onder het gaspedaal per ongeluk uit de cabine geveegd 😃
valmet 605
@valmet6400power dat had schoonmaken van het hok betekenen... nee joh
valmet6400power
@valmet 605
Haha, maar hij trok het wel? Dan is in ieder geval het luie zweet uit het blokje!
valmet 605
@valmet6400power dat blok is schoon. Trekken als een malle! Hebben de maximale dikte er al in gehad. Ging best. Wel apart dat die nu zo goed trekt!
3130ls
Misschien komt hij nooit op volle vermogen en heeft hij nu zijn oude roet er een beetje uit gegooid. Het kan nooit kwaad om een trekker goed te laten brullen dat is beter dan een beetje tokkelen
JD3010
Heb je trekker een snelheidsbegrenzer?
valmet 605
@JD3010 nee hij is 30 jaar oud. Die hebben dat niet.
JD3010
@valmet 605 Wat een dom geleuter allemaal hè.
rickboer blija
Onze claas heeft een begrenzer tijdens het rijden, zo komt de trekker in de 4d nooit hoger dan 2000 rpm maar als hij niet rijd doet hij wel meer dan 2000 rpm
mdoornekamp
De ouderwetse regalateur van de brandstof pomp doet het wss erg goed
Loeideutz
Je hebt geen nieuwe trekker, dus is het niet vreemd dat hij moeite heeft om zijn maximaal toerental te behalen. Versnellingsbak is ook niet helemaal nieuw meer, dus trekt misschien ook een beetje zwaarder. Misschien links of rechts een wiellager dat niet helemaal nieuw meer is. 80 pk voor een versnipperaar is niet weinig, dus tractor hoeft niet zijn volledige vermogen te gebruiken, waardoor hij niet of nauwelijks terug zakt in toeren.
Zomaar even wat overdenkingen.
3130ls
@Loeideutz met 20 centimeter dik hout staat hij wel even te hikken hoor
valmet 605
@3130ls die appelstam van 20 die erdoor ging gaf wel een hik. Heel binnenkort gaan er lange takken in dan maar eens goed filmen!
3130ls
@valmet 605 appelbomen is hard hout.daar gaat hij wel even van in de no stress
valmet 605
@3130ls zekers!
valmet 605
@Loeideutz denk dat we niet helemaal op 1 lijn zitten met gedachtengang. Als hij zwaar zou trekken op de weg zou die niet reageren als onbelast!

Een 80 pk trekker moet er nog voor komen dat is namelijk een smalspoor claas. Mijn Valmet is een trekker met een 3 cilinder turbo van 3.3ltr motorinhoud.... (70 pk)
Loeideutz
@valmet 605 het is geenszins mijn bedoeling geweest om te schelden. Ik heb in eerste instantie wat ideeën geopperd waar naar gekeken zou kunnen worden. Of over gedacht. Een tractor die over de weg rijdt moet heel wat in beweging brengen en zal dus nooit helemaal het maximum toerental halen. Al is 200 verschil natuurlijk wel veel.
Daarnaast ben ik in de veronderstelling dat een snipperaar met no-stress de invoer vermindert als het te hard gaat of te veel in toeren zakt. Ik kan dat fout hebben.
Overigens heb ik altijd gemeend dat een Valmet 605 plusminus 80 pk onder de motorkap heeft
valmet6400power
Quote Reactie van @Loeideutz:
plusminus 80 pk

Na een 8000 uur heeft ie dat ook wel, de SISU's krijgen in de loop der jaren altijd meer vermogen 😄
NH T3030
Heeft waarschijnlijk met de handgas te maken.
Als wij zonder handgas op de baan rijden doet onze trekker ook minder toeren als bij het werken,
maar als je tijdens het rijden de handgas een beetje opentrekt komt ie wat hoger in toeren.😜
valmet 605
@NH T3030 nee ik rijd veel op handgas op de weg.
NH T3030
Dat is op onze trekker niet bij handgas open doet altijd dezelfde toeren.
+1
valmet 605
@NH T3030 dat is dus de reden waarom ik dit topic heb gestart! De opmerking over de regelateur van @mdoornekamp snijd het meeste hout tot nu. Zeker omdat deze trekker bar weinig doet als hij geen trubodruk heeft.
NH T3030
@valmet 605 altijd al last van gehad of pas na het snipperen?
valmet 605
@NH T3030 deze trekker heeft bij mij nog nooit iets anders gedaan als ritjes brandhout en bomen slepen. Eigenlijk allemaal soort van tokkelen. Heb hem dus nooit anders als op koppel gebruikt nu voor het eerst dat die op vermogen gebruikt word.
mdoornekamp
@valmet 605 Ik heb wel eens gehoord dat een oude Fiat 1880 belast meer toeren draait dan onbelast. Omdat de oude brandstof pompen relatief eenvoudig in elkaar zitten. Met een veertje en een roterende massa wordt de inspuiting een beetje georganiseerd. En als het dan nog wat ouder wordt..........
valmet 605
@mdoornekamp hier zit een bosch lijnpomp op die zijn erg gevoelig op de regelateur. Helaas had ik er zelf even niet aan gedacht.
valmet6400power
@valmet 605

Schroef je hem nog wat op dan loopt ie op de weg ook harder!
valmet 605
@valmet6400power ik geloof die oude monteur die melde dat deze trekker al opgeschroeft is nu op zijn woord.... tenzij ze bij MH heel graag willen testen dan doen we het.
Bleistra
@valmet 605 hallo, draai jij 540 of 1000 toeren op de aftakas met hakselen ? En met 20 cm schakelt de no stress in denk ?
+8
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @valmet 605:
snijd het meeste hout

Koning van de woordgrap!
valmet 605
Vandaag over de weg geweest met de Valmet. Het is tegendruk (turbo)dmv hangen aan de snipperaar. En een hoop lui zweet
+1
jehan
@valmet 605 heb je morgen weer een snipperdag?
valmet 605
@jehan morgen dagje beurs hardenberg. Ook soort snipperdag naar dan de werkontwijkende versie (compensatie voor mn strooidagen)
selten
Tegendruk? Denk eerder dat omdat je vermogen vraagt, hij later terug regelt op de regulateur, of je hebt een vacuumgeregelde regulateur, net als vroeger op de fordson dexta's enz zat. Maar lijkt me eerder de vermogensbehoefte door de snipperaar die de regelaar compenseert. Op straat volgas kost relatief geen vermogen (alleen rolweerstand vd wielen en wrijving van onderdelen overwinnen). Dat is mijn idee
valmet 605
@selten ja later terugregelen kan ook. Maar ben net over de weg gereden... 100/150 toeren was de luiheid van de motor.. 😤
valmet6400power
@valmet 605
Kwam ie niet door de stootranden in de cilinder? 😂
valmet 605
@valmet6400power hee pas op! De cilinderbussen zijn nog geen 500 uur oud!
valmet6400power
@valmet 605
Hoeveel uur stond er 500 iur geleden op dan?
+1
selten
@valmet 605
Lui in de bosbouw 🙈😂 mietje 😝
valmet 605
Weet ik het geloof dat die nu redelijk tegen de 11.000 staat. Heb hem gekocht met 10.200 met 10.500 ofzo bleken er een paar cilinderbussen lek toen is de motor gereviseerd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden valmet , trekker , turbo , toerental , druk en toeren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
40
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0