Illustratie van:

Case IH Maxxum MX 170 - Geen vermogen onderin toeren

Beste tf'ers

Ik heb een case mx 170 waarvan de brandstofpomp is gereviseerd.
Na de montage van de pomp de trekker voor de waterrem en tot grote verbazing geen vermogen bij 1500rpm +-100 pk. Bedrijf gebeld waar hij gereviseerd is en die zeiden dat ze zoiets niet bijkunnen stellen.

Dat vind ik raar want 15 jaar geleden toen hij nieuw is gekocht is hij door cummins wel bij geregeld toen trok hij als een beest! Maar helaas zou ik niet weten wie ik hier voor moet aanspreken om hem weer goed te krijgen

Nu is mijn vraag heeft iemand enig idee of ervaring hoe ik zijn 150 paarden terug krijg bij 1500rpm?
Zit een bosch lijnpomp op

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Wimsumar
Beste VolvoBM2250: Wat is het vermogen bij 'vol gas'?
Doet de turbo wel goed mee?
Volvobm2250
@Wimsumar
Volgas heeft hij 190 aan de stomp
radium45
@Volvobm2250 Wat ik van die pompen op die types weet is dat ze zo afgesteld worden dat ze bij volgas nog zon goede 100 pk leveren. Dit doen ze om bij transport het brandstofverbruik naar beneden te krijgen. Ik had een MX150 met de pomp van een 170. In Harderwijk zit een bedrijf die deze goed kan afstellen.
buchli.nl/
Volvobm2250
@radium45 orgineel hoort hij gewoon 150 te hebben en volgas 170, zo was die ook afgesteld en was echt zuinig zonder dat hij rookte, nu heeft hij er 10% bij gekregen en trekt niet bij half gas maar wil wel pluimen.
Volgas trekt hij goed maar dat gebruik je niet vaak bij normale omstandigheden
paulusmahandel
Wij hebben vorig jaar 2 pompen van New Holland (8360 en TSA115) laten reviseren, en deze hadden ze redelijk goed weer bij hun vermogen afgesteld.
Ik denk dat je nogmaals het verzoek moet doen om door hen de pomp te laten opschroeven terwijl de tractor voor de rem staat.
Volvobm2250
@paulusmahandel ik kan hem wel opvoeren, dat is vrij eenvoudig maar dan geeft hij volgas nog veel meer vermogen en ik wil juist bij 1500 rpm meer vermogen
valmet6400power
Zit er een elektronisch geregelde brandstofpomp op? In dat geval kun je zelf niks daaraan doen. Je kan in ieder geval de uitslag van de waterrem meenemen naar het revisiebedrijf en hun die pomp na laten kijken..
Volvobm2250
@valmet6400power

Nee mechanisch alleen het uitzetten gaat electronich
radium45
@valmet6400power Zit gewoon een ouderwetse (lees goede) Bosch lijnpomp op
valmet6400power
@radium45 @Volvobm2250
Oooh, dan zijn er wel een paar paarden die je zelf toe kunt voegen 😃
Jahn
Staat de pomp wel op de goede timing weer?
Volvobm2250
@Jahn pomp staat op zijn merktekens uiteraard
Jahn
@Volvobm2250 heeft de pomp sleufgaten? zoja staat hij daarin ook weer hetzelfde ? want als de pomp wat later is gaan staan, wil het onderin ook wel eens wat minder worden.
Volvobm2250
@Jahn zou dat dan 50 pk verschillen?
Jahn
@Volvobm2250 nou het rare is dat hij dus in principe zn pks wel haalt. Kwa pomp kun je niet afstellen of die laag of hoog in de toeren zn vermogen geeft. Daar is kwa timing wel wat aan te doen.
Ik zou es proberen de pomp een 2 a 3 graden vroeger te zetten. En dan es kijken wat hij doet.
Volvobm2250
@Jahn ja oke dat kan ik proberen, zitten geen sleuf gaten maar het tandwiel zit er conisch op zonder spie dus die zou ik kunnen verzetten
mdoornekamp
Met een standaard gereviseerde pomp heb je toch geen 190 + pk
Volvobm2250
@mdoornekamp dat klopt maar ik wou iets meer dus heeft hij hem er 10% meer brandstof bij gegeven en kwam dus uit op 190pk aan de stomp
mdoornekamp
@Volvobm2250 ok. Dat doen ze idd wel vaker
radium45
@mdoornekamp Klopt inderdaad, de klant is tevreden over de revisie want de trekker loopt weer lekker en zeurt niet over de meestal vrij forse factuur.
mdoornekamp
@radium45 ja dan doen ze het stiekem. Maar je kan het zelf ook aangeven.

Dat stiekem doen ze bij de mechanisatie wel eens. Als de klant dan klaagt dat de trekker slecht trekt, chippen ze hem als de trekker een keer voor een beurt komt.
deutzke106
Stond die voor demontage ook op de merktekens? Misschien dat wat vervroegen helpt?
Volvobm2250
@deutzke106 dat durf ik niet te zeggen, heb hem pas precies op tijd gezet toen ik hem monteerde en niet toen ik hem demonteerde, beetje erg dom achteraf gezien.
Volvobm2250
Ik weet nog dat hij ergens bij Amsterdam naar een fendt / case garage is geweest en ik meende dat ze toen met case gingen stoppen en die hebben cummins er bij gehaald om hem goed af te stellen omdat ze er zelf geen raad mee wisten. dat was rond het jaar 2000 ergens
deutzke106
Probeer hem eens wat vroeger te zetten, of laten zetten
verwijderd
+1
Volvobm2250
@JD3010 motor op merkteken en de pomp in zn blokkeer stand
Interland
Vraag maar eens even bij Dikkenberg Dieseltuning. Die kan je vast verder helpen en is niet duur.
We hebben er vanuit het Trekkertrek gebeuren hele goede ervaringen mee.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Maxxum MX 170 en hebben de trefwoorden trekker , ih , case , brandstofpomp , case ih , pomp , paarden , ervaring , montage , toeren , lijnpomp , bosch , cummins en maxxum geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0