Deutz D55 - Hefinrichting werkt niet goed

Normaal zou de hef moeten reageren op de volle slag van het ventiel (hy/sr 10) dus hendel van horizontaal (senken) naar vertikaal (heben). nu is het probleem dat hij bij hendel 2cm omhoog tedoen de hef stangen al helemaal naar boven brengt. als je het ventiel van boven loshaalt zie de plunjer wel de volle slag maken. wie o wie heeft er ervaring met het probleem?
simbarg

Reacties

Wimsumar
Beste SimBarg: Twee mogelijkheden: door slijtage in het regelmechanisme reageert het terugkoppelmechanisme niet en/of te laat op de ingestelde hoogte.
Of, de hefinrichting staat op de zogenaamde diepteregelingsfunctie.

Overigens:
Doet de hefinrichting dit ook bij een aangekoppelde machine in de hefinrichting?
simbarg
@Wimsumar net geprobeerd met machine er achter ook zelfde verhaal. ook vanmorgen een ander ventiel opgehaald. nog het zelfde probleem.ook al (gespeeld) met afstelling van de diepte regeling. nog 1 ding dat ik vergeten was. als de hef op volle hoogte is toert de motor af. bij beide ventielen.
Wimsumar
Beste Simbarg:

Quote Reactie van @simbarg:
als de hef op volle hoogte is toert de motor af.

Het lijkt er sterk op dat het regelmechanisme (inwendig) defect is en de trekker (oliepomp) op volle druk door blijft pompen. Het hefdeksel zal geopereerd moeten worden.
simbarg
@Wimsumar nog ff een vraagje volgens mij zit er in het hefdeksel geen regelmechanisme alleen de cilinder en zuiger. Zie foto.

(klik om te vergroten)

Wimsumar
Beste Simbarg:

Quote Reactie van @simbarg:
alleen de cilinder en zuiger.

Er zal ook iets in moeten zitten wat het regelventiel weer in neutraal schakelt als een bepaalde ingestelde hoogte is bereikt. (Maar ja, kennelijk niet, waardoor de hef helemaal omhoog gaat en "door blijft pompen". )

P.S.: Wat is de geschiedenis van deze trekker? Pas aangekocht met vermelding van hefstoring + een bak losse (hef)onderdelen erbij?
Of is de storing 'plotseling/zomaar' ontstaan?
goeiedag eem
@simbarg staat achter niet 1 handel verkeerd zodat hij op de diepte regeling staat, dan blijft hij ook doorpompen of dat deze vast zit door opgedroogd vet en of dergelijke, dit is een handeltje met 2 poten zeg maar, zie foto, die is wel van een D40, tractorfan.nl/picture/134566/… hier zie je een handeltje zitten tussen de rechter hefarm en het oliepeilglas, dit is de diepte regeling, die kun je recht op draaien en naar achteren zetten zoals die nu staat. als je deze indrukt in deze positie als op de foto komt je hef helemaal naat boven en blijft hij ook door pompen, daar kan wel zoveel opgrdroogd vet tussen zitten dat dit vast zit en ingedrukt staat. ik heb hier een extra handeltje op gemaakt zodat ik hem onder de stoel kan bedienen en extra hoog heffen kan. kijk hier eens na of dit bij jou ook niet het geval is dat die vast zit, dat moet redelijk soepel maar niet te licht gaan ook dat omhoog draaien van dat handeltje
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D55 en hebben de trefwoorden deutz , hefinrichting , hef , probleem , werkt niet , ervaring en hendel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!