Ford 4600 - Hydraulisch remventiel opbouwen mogelijk?

Beste tractorfan leden,
Dit is gewoon een rare vraag uit nieuwsgierigheid.
Is het mogelijk om een hydraulisch Remventiel voor een wagen op een ford 4600 te bouwen? Zo ja hoe en wat zal dat ongeveer kosten?
Fordje4600

Reacties

jammermaarhelaas
Het ventiel zit origineel tegen een adapterplaat gemonteerd. Vraag is of er naast een hefdeksel van de 4600 ruimte is (bij een 5000 past het zeker).

Het remventiel krijgt de olie via een adapterplaat tussen het hefdeksel en de eventueel gemonteerde hydraulische buitendienstknop of hydrauliekventiel. Hierdoor loopt er continue olie door dit remventiel wat opzij van het hefdeksel gemonteerd zit.

Zo'n adapterplaat alleen kost nieuw iets van 125 a 150 euro.
Soms zie je complete set (plaat plus ventiel met leiding en koppeling) te koop op marktplaats, prijs varieerd sterk.
echte844
Er zijn bij kramp tussenbouw units te koop. deze zullen ongeveer 700 euro kosten reken op het totaalkostenplaatje met leidingen en koppeling op 1000 euro als het minder is valt het mee
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4600 en hebben de trefwoorden ford , ja , ford 4600 , wagen , opbouwen , informatie , 4600 en remventiel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!