Fendt 610S - Fendt 610s maakt piepend/krakend geluid tijdens het sturen.

Hallo.

Mijn fendt 610s stuurt slecht en maakt krakend/piepend geluid tijdens het sturen. Dit doet hij alleen als de stuur olie koud is. Na 20 minuten stuurt hij goed en hoor je niks meer.
Wie weet wat dit kan zijn?
maarten-denissen

Reacties

Actros
Ik denk da dat wilt zeggen da de pomp aan het verslijten is maar heb je de filter al vervangen
maarten-denissen
Ja heb gekeken na de filter deze is helemaal schoon. Heb hem er uit gelaten om te kijken of het geluid er nog steeds is. Aan de filter ligt het niet. Het geluid komt niet bij de pomp vandaan.
Actros
En komt er dan olie uit de pot waar de olie in zit
Actros
Wij hebben da met een 611s aan de hand en als die warm is is het ook gedaan en bij onze ben ik van mening da de pomp er bijna aan is
appie1967
@Actrosbij de 611 van jou is er wss alleen een probleem met de keerring van de pomp die is hard geworden en word na korte tijd gebruiken warmer dus soepeler en dicht dan beter af
Hij hapt koud lucht mee daardoor schuimvorming bekent probleempje
maarten-denissen
Er komt geen olie uit de pot. Er zit ook genoeg olie in.
Wimsumar
Beste Maarten-Denissen:

Quote Reactie van @maarten-denissen:
genoeg olie

De symptomen wijzen op (oude vervuilde) te dikke olie.

Verversingsadvies:

kroon-oil.com/nl/productadvies/…
maarten-denissen
Tot heden nog steeds het probleem niet gevonden. Vraag is. Zit het in de pomp zelf. Of in 1 van de 3 fentiele onder het stuur. Heb alles eraf gehaald en schoon gemaakt. Nieuwe atf olie die wat dunner is. Dan word voor geschreven. Maar nog steeds het zelfde. Iemand nog idee wat het zou kunnen zijn.

Gr maarten
Fendt926Driver
@maarten-denissen nieuwe atf?
Zat er ook atf op?
Meestal zit er motorolie op. En als je dunner wilt pak je 46 olie. Maar atf gaat niet echt goedkomen met alle dichtingen.
maarten-denissen
Ook 46 olie erop gedaan. geen verschil.
maarten-denissen
Vandaag weer bezig geweest. En het probleem opgelost zoals @appie1967 zei. Kering oliepomp vervangen. Hij doet het weer top. Ook geen lucht bellen meer in de olie tankje. Was dus gewoon lucht.

Bedankt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 610S en hebben de trefwoorden olie , fendt , slecht , stuur , sturen , geluid , stuurpomp en koud geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!