Illustratie van:

Kubota B1550 - Olieverlies langs achteras - welke olie bijvullen?

Hallo iedereen,

Mijn kubota B1550 verliest een klein beetje olie langs de dichting voor het rechter achterwiel. In de zomer willen we dit probleem aanpakken door de dichting te vernieuwen.

Om in tussentijd te vermijden om met te weinig olie te rijden, had ik het graag een beetje bijgevuld.

Kan het dat de olie waar de achteras in draait, dezelfde olie is als die van de versnellingsbak?
Aan de versnellingsbak kan ik namelijk bijvullen. Heeft iemand een idee welke olie je hiervoor dient te gebruiken?

Alvast bedankt,
Mvg,
Floris

Deel dit topic

Reacties

Floris_
@jo845xl bedankt!

Welke olie is er aan te raden voor bijvullen? De GEARLUBE GL-4 80W of de GEARLUBE GL-4 80W-90? Weet iemand het verschil?

EDIT: nog is beter gekeken, en het lijkt alsof ik de Agrifluid moet nemen. Want de olie die dient voor het smeren van de versnellingsbak, wordt ook gebruikt als hydraulische olie.
jo845xl
Inderdaad word de olie ook gebruik voor het hydraulisch systeem dus zul je de agrifluid ht moeten gebruiken , gearlube is gewone versnellingsbak olie .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B1550 en hebben de trefwoorden olie , zomer , kubota , versnellingsbak en achteras geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0