Illustratie van:

Zetor 3011 - Zetor 3011 tractorpulling meer vermogen

Wie kan mij helpen.
Mijn neefjes willen met een afgedankte Zetor 3011 een keer meedoen met boeren tractorpulling.
nu willen we de pomp meer geven om er iets meer vermogen uit te krijgen.
Wie kan ons zo vertellen hoe wij de pomp (motorpal) op kunnen draaien.
andere tips zijn natuurlijk ook welkom

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Paulusmahandel: Meer vermogen ( opgeschroefd naar pakweg 39,34 pk in plaats van standaard 35) zegt (helemaal) niets bij zo'n trekker(tje). Met het eigen gewicht van bijna 1.600 kg kan de sleepwagenketting nog precies strak worden getrokken en vervolgens kan de trekker zijn kracht al niet meer op de grond overbrengen (slippen).
Veel meer effect heeft het bijhangen van ballastgewicht (net voor de achteras) tot het maximale van de 2.400(?) kilogram klasse waarin zo'n ZETOR-3011 in mee zal mogen doen.
Daarnaast, de trekhaak op de mm nauwkeurig op maximale hoogte en de bandenspanning op 0,75 BAR (veilig) of nog iets lager.
Renze
Trekbandje om de koudestartknop doen.

Ben afgelopen jaar met de 3011 tweede geworden in de oldtimer klasse in Hoonhorst. Nog zonder trekbandje.
paulusmahandel
@Renze waar zit de koudestartknop precies.
Weet jij ook toevallig hoeveel de versnellingsbak aan kan?
Renze
Vooraan de brandstofpomp, rond 7mm haaks op een 6 kantige moer.

Tandwielen zijn t zelfde als de 4712 alleen die had langere assen ivm doordraaiende aftakas en meer wielbasis. Onze 4712 deed 53pk aan de aftakas en de bak gaf nooit problemen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 3011 en hebben de trefwoorden tractorpulling , zetor , pomp , vermogen en meer vermogen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!