Ervaringen spatborden behandelen met slilolak

Laatst de tip gehad van een kennis om de binnenkant van de spatborden bij onze Ford 4600 en Fendt 307 ls in te smeren met silolak.

Iemand enige ervaring hiermee?
Is silolak sterker/duurzamer dan bijv. normale verf?
Welke voorbehandeling is vereist?
Een alternatief?

Deel dit topic

-NEW-HOLLAND-

Reacties

marcel-pek
Ja doen wij ook, bevalt super en blijft altijd zitten, en het is wat dikker als normale verf
simon
Zolang de ondergrond maar goed is, je kunt het wel lekker dik in de verf zetten maar zolang er oude verflagen of roest onder zit sluit je dat op en komt het 3x zo hard terug.
boegie
Er is ook van dat teer achtige spul te koop,gebruiken ze bij auto's ook wel voor binnenkant van de spatborden. Maar weet niet of dat beter/slechter of goedkoper/duurder is als silolak waar je het over hebt
mike_v
Roetex bedoel je @boegie? (Geen idee of je het zo schrijft, noch of het de "echte" naam is ...)
boegie
@mike_v weet niet of dat hetzelfde is, ik bedoel bitumen ondercoating, als je dat op google intoetst krijg je daar wel resultaten van
Deutz-5006
@Arrie94 had dit volgesmij ook wel eens gedaan staat me ergenst bij?!
Arrie94
@Deutz-5006 Ja, klopt. Zorg dat er geen vuil/vet meer onder zit. Daarna wordt het betonhard.
old man jose
@-NEW-HOLLAND-

Onder welke tegel heeft u de laatste 40 jaar gezeten???????????????
Fordje4600
@old man jose vind u dat normaal zo reageren onder een serieuze vraag?
+4
Wimsumar
Beste Old man Jose:

Quote Reactie van @old man jose:
laatste 40 jaar

Precies, vroeger was alles beter (behalve het milieu natuurlijk ).
Kijk, het is geen wonder dat tegenwoordig trekkers meer en meer van plastic worden gemaakt: conserverende verf (voor ijzer) is niet meer dan 'wateroplosbare kleurstof'. Zo ook klagen boze (melk)veehouderstongen dat er door de 'strenge' bemestingsnormen in hun gras(kuil) en mais ''niets meer in zit''. Welke beschermende werking zou silolak dan nog moeten hebben?
Nee, neem Black varnish (scheepslak). Immers, in tegenstelling tot 'op land', waar het tegenwoordig zo milieuvriendelijk schoon is, kun je beter een conserveermiddel kiezen waar nog echt het uiterste van wordt gevraagd: voor toepassing in het 'wereldriool' (vaarwater).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ford , fendt , ford 4600 , spatborden , smeren , ervaring , 4600 , ervaringen en kennis geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!