H3 Halogeen omzetten naar H3 LED?

Dag TF'ers,

Ik vind dat de originele werkverlichting op de Schlüters niet veel licht geven. Omdat ik graag de originele behuizing erop wil laten (heb er lang genoeg naar lopen zoeken), wil ik de Halogeen H3 lampjes vervangen door LED H3. Ik heb een jaar of 2-3 terug al eens zo'n setje gekocht, maar die gaven nog minder licht dan de halogeens die er origineel inzaten...

Na wat zoekwerk op internet merk ik dat de techniek ondertussen al wat verder staat.
Zijn er mensen die de Halogeens ook al omgezet hebben naar LED's?
Ik zit ook te denken om de H7 lampen in de koplampen ook te vervangen, en om te zetten naar LED.

Wie kan mij meer vertellen, waar moet ik zoal op letten?

Deel dit topic

Reacties

GerbertXL
Ik heb het zelf nooit geprobeerd en dat is omdat ik er nog nooit iemand positief over heb gehoord. In ieder geval is het wel zo dat LEDjes een ander soort reflector nodig hebben om de volle kracht eruit te krijgen.
Wat wel mogelijk is om in te bouwen in de bestaande behuizing is xenon, heb ik gedaan bij een setje Hella ff lampen, werkt perfect.
bouwe
@GerbertXL Het schijnt dat die nieuwere generaties lampen wat beter zijn. (met dit soort lampen heb ik zelf geen ervaring)
appie1967
Hebben jou schluter,s al H7 dan of bedoel je de bolle duplo lamp , die is ook door een H4 met duplo fitting te vervangen scheelt nogal
Schluterfan
@appie1967

Sorry, idd moet H4 zijn!
erik9831
Was mijn probleem ook toen, met men Inter 844. Had de werklampen ook vervangen door H3-ledjes en gaven inderdaad nog minder licht als de originele H3 lampen.

Het aantal lummen is belangrijk, maar dat weet je ongetwijfeld wel. Hoe meer lummen, hoe meer licht ze geven. Hoe het ondertussen is geëvolueerd weet ik helaas niks van.
+1
Schluterfan
@erik9831

Ja, en de optiek ook wel denk ik, zoals Gerbert al zei. Je vind op het net vanalles en nog wat, maar om het zomaar te kopen, in te bouwen om dan toch misschien weer bedrogen uit te komen. Daarom eerst maar eens rondvragen.
jan-broekate
Dan kun je beter nieuwe werklichten kopen heb ik met onze inter ook gedaan . Gewoon led lampen zoeken die een beetje op de orginele lijken en dan die er op zetten . De gewone voorlampen zou in niet vervangen voor led lampen omdat die h3 h4 h7 vervangende ledlampen een bagger licht in zitten ook die van het filmpje zijn niks. Dan kun je ze beter vervangen voor een goed setje xenon h3 h4 h7 lampen
tone29
Thuis hebben we xenon in de koplampen van een 1056. Erg veel plezier van! Eerst beetje storing gehad dat lampen begonnen te knipperen en vervolgens 1 uit ging. Ff een relais ertussen en nu niks meer mee aan de hand.
IH214d
Als je led verlichting wilt gebruiken met een goede lichtopbrengst dan moet je de hele koplampunit vervangen. Led verlichting geeft veel inwendige warmte vrij, en daar zijn de speciale units voor.
Normale units kunnen eigenlijk geen ledverlichting aan, en zijn daarom ook niet goedgekeurd.

Toevallig laatst voorlichting over gehad op de transportbeurs in Hardenberg.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden led , vervangen en merk geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN