Fordson Dexta - Hoe schakel ik het hydroliek ventiel in?

Beste TF-ers,

Op mijn dexta zit een hydroliek ventiel. Er zit een knop op die je uit kunt trekken maar hoe zet ik druk op het ventiel en hoe laat ik de olie terug stromen.

groeten, jirmo850

Deel dit topic

jirmo850

Reacties

+1
jannie2001
Knop aan trekken hefhendel omhoog is druk. Naar beneden is druk er af
+2
jammermaarhelaas
Even kort en eenvoudig:

Wanneer je de knop helemaal uittrekt (er zit waarschijnlijk ook een middenstand in) en je doet de hendel van de hef een stukje omhoog, dan komt er druk op de leiding.
Zet je de hefhendel weer terug in de stand waarin hij stond, dan is de leiding afgesloten.
Laat je de hendel een stukje lager zakken, dan kan de olie weer terug stromen in de achterbrug.

Er staat nog wel ergens een uitgebreidere uitleg, maar het komt er op neer dat je de olie gebruikt die anders naar de hefcilinder zou gaan, vandaar dat je de hefhendel hierbij gebruikt.

Let wel even op als je de knop weer terugdrukt, de hef gaat dan naar de positie waarop de hendel staat. Dus dat kan lager, of HOGER zijn, KIJK DUS UIT dat jij (of nog eerder een ander) er dan niet tussen klem komt te zitten!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden olie , druk , fordson , dexta , hydroliek en fordson dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!