Deutz-Fahr D 7207 - Hefarm van deutz 7207 lekt

Beste,

Ik ben bezig met het "renoveren" van een deutz 7207. Een van de problemen die ik niet opgelost krijg is een lekkende oliekeering. Ik heb deze al 2 keer vervangen en deze blijft lekken.
Er zit geen speling op de de as van de Hefarm.
Iemand raad ?

Met vriendelijke groeten
Filip

Deel dit topic

Filip

Reacties

Wimsumar
Beste Filip: Vermoedelijk heb je de nieuwe keerringen bij de montage beschadigd door ze over een (te) ruwe as te schuiven.
fastrac3155
Of het loopvlak waar de keerring op de as komt is ingelopen, in dat geval doet een speedi sleeve wonderen
Filip
@fastrac3155 Ik vrees dat het een combinatie van de 2 is.
De as ruw geworden waar de dichting zit.
Na het verwijderen van de dichting is een heel klein beetje speling te voelen. Hoogst waarschijnlijk gaat dit ook niet helpen aan het lek.

In alle geval al een dikke Mercie.
fastrac3155
@Filip het beste kun je dan naar een technische handel of dealer gaan en zo'n sleeve bestellen voor jou as maat, dit is een heel dun busje dat je over de as heen moet tikken, en zo creëer je een nieuw loopvlak waarop de keerring weer mooi af kan dichten, werkt super👍
goeiedag eem
Nieuwe keeringen helpen waarschijlijk niet omdat die bronzen bussen waar de hef as in draaid waarschijlijk toch wat speling hebben wat je zo niet voelenkunt, wat ik heb gedaan bij onze 6006, )heeft dezelfde hef opbouw) is gewoon de bovenste hefarm eraf pakken die stalen bus eruit halen en daar zit die keering achter, die gaat afdichten doordat je die stalen bus er tegen aan drukt, dat is waarschijlijk niet genoeg, ik heb er een extra "O"ring van die diameter en ik meende 3 mm dik erbij tussen gedaan toen de stalen ring daar weer voor en de boel weer dicht gedraaid en nu is hij wel dicht. dit zou je kunnen proberen
Jan de Heer
Wie heeft er een tekening van de vooras van een Deutz 6006 bj 1970 ( het type met geveerde vooras), wij zijn bezig aan het opknappen van een 6006.
Grtjs J de Heer
goeiedag eem
@Jan de Heer op www.onderdelenboeken.nl kun je een cdrom bestellen van de 06 serie en daar staat alles op in pdf
nico_v_e
Heeft er iemand een handleiding van die as , van de hef ? ? ? Onze 7207 c lekt ook aan 1 kant van de hef !
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr D 7207 en hebben de trefwoorden deutz , lekt , vervangen , speling , as , deutz-fahr en lekken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!