Ford 3000 - Olielek voorkant van de hydrauliekpomp.

Hallo, ik heb me vandaag bij traktorfan aangemeld omdat ik veel nuttige tips gevonden heb in de forum discussies.
Heb een Ford 3000 grotendeels opgeknapt maar heb een olie kek aan de voorkant van de hydrauliek pomp, ook schokt de hef de maaier er asn hangt.
Ik ben geen hydrauliek specialist en zoek advies voordat ik de boel eerder beschadig dan repareer.
Groet
Fon

Deel dit topic

Fione

Reacties

Wimsumar
Beste Fione: Het olielek bij de pomp kan (door iemand met ervaring) vermoedelijk verholpen worden door een pakking te vernieuwen.
Het schokken van de hef is "normaal" bij deze trekkers (er zijn er heel veel die dat doen) en wordt veroorzaakt door inwendige lekkage in het hefsysteem. Het is meer irritant dan schadelijk in dit geval. De trekker kan er nog heel oud mee worden.
Fione
@Wimsumar beste Wimsumar, dank voor de reactie. Ik ga kijken voor pakkingset en iemand met ervaring. Zeker een geruststelling dat het schokken van de hef niet schadelijk is.
Fione
@Fione
Beste collega traktor liefhebbers,
Ik heb de hydrliekpomp afgebouwd en zie dat deze door een set van tandwielen wordt aangedreven. Het lek zit aan de voorkan van de as waar het tandwiel over loopt van de motor naar de pompaandrijving. Weet iemand hoe ik dit asje kan demonteren? Er zit een splitpen die deze as waarschijnlijk moet blokkeren en in de kop van de as zit schroefdraad; waarschijnlijk bestaat er een gereedschap wat hier ingedraaid kan worden om de as uit de aandrijving te trekken nadat de splitpen verwijderd is.
Ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips.
Groet
Fon
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden hydroliekpomp en olielek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!