Illustratie van:

Ford 4610 - Koelvloeistof bij de motorolie

Hoi, mijn 4610 heeft last van ( het blijkbaar typische probleem van deze motoren ) een koelvloeistoflek binnen in de motor, net naast cilinder 2.
Mijn vraag is wat zijn de oplossingen en heeft iemand een idee van het kostenplaatje ?
Is het mogelijk om deze te laten uitboren en "liners" te steken?
Waar eventueel een nieuw "short block" te krijgen ?
......
Alle input is welkom

Deel dit topic

Reacties

BroekieJD
Wij hadden dit ook, bleek gewoon de koppakking te zijn.
Mcguyver
@BroekieJD Helaas, heb daarstraks na alles mooi te reinigen ( oa volledige cilinderkop in de ultrasoonreiniger ) nieuwe koppakking te monteren en koelsysteem te vullen spijtig genoeg moeten vaststellen dat het wel degelijk het onderblok is.
BroekieJD
@Mcguyver Oei, dat word prijzig ben ik bang. Je kunt hem laten verbussen zoals al gezegd werd, dan valt het nog te overzien denk ik.
+1
erik9831
@RPCounty weet jij hier iets van ?
Gerron
@erik9831 Richard heeft vast nog wel een gereviseerd blokje liggen.
RPCounty
@erik9831 jazeker. Vermoedelijk lekkage in een cylinderwand of bij de nokkenas. Bij het eerste grval kun je hem inderdaad laten verbussen. Dus liners er in. Ruilblokken of een kaal casco zoals wij het noemen zijn voorradig
MarkOntario
Hebben wij jaren geleden ook gehad met een 3910/II, heb toen een prijs opgevraagd om het blok te verbussen, heb daarna ook de dealer gevraagd voor de prijs van een nieuw short block, (ik DACHT dat dat veel te duur zou zijn). Bleek dat het nieuwe short block maar heel iets duurder was dan de oude repareren. Is dus new block geworden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4610 en hebben de trefwoorden olie , motor , koelvloeistof en revisie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!