Baaldichtheid star midi rondebalenpers

Ik heb en star balenpers aangeschaft maar nu we de eerste percelen geperst hebben zit ik tog nog met een paar problemen. Ik krijg geen mooie strakke balen geperst. Naar mijn mening perst hij niet vast genoeg maar ik heb hem al zo geregeld dat hij op zijn vaste perst maar het enige dat gebeurt is dat de kamer verder opengaat en de baaldichtheid blijft precies dezelfde. En het 2de probleem is dan omdat de kamer opengaat dat hij veel begint te smossen. Heeft iemand soms ervaring met deze persen wat hiervoor eventueel een oplossing zou zijn.
Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Senn Van Eyndt: Strakke balen persen is grotendeels afhankelijk van de wiersvorm en het over de wiers heen sturen van de pers (al zal dat laatste vrijwel niet mogelijk zijn vanwege de smalle pickup van de midipers).
Persdichtheid (en enigszins de baalvorm) is te verbeteren door het maximale aantal snijmessen te gebruiken.

P.S.: Heb je zo'n STAR midipers:

vandeglindmechanisatie.nl/beheer/files/…
jeet
@Wimsumar bij die midibalen word näargenoeg nooit gesneden
Wimsumar
Beste Jeet:

Quote Reactie van @jeet:
midibalen word näargenoeg nooit gesneden

"Leuk" voor de loonwerker: Het vraagt minder kracht, geeft minder slijtage en aanzienlijk meer balen op de rekening.
jeet
@Wimsumar ik pers ongeveer 8000 midi balen heb er vorig jaar ongeveer 700 gesneden met 3 messen voor schapen of jongvee maar voor de paarden helemaal niks willen er niks van weten
+1
Wimsumar
Beste Jeet:

Quote Reactie van @jeet:
voor de paarden helemaal niks willen er niks van weten

De paarden niet? Of de paardeneigenaren niet?
jeet
@Wimsumar de eigenaren in ieder geval niet hahaha mij maak het niet uit ik vind het best als het niet gesneden Hoef te worden maar als ik ze zelf moet opvoeren dan weet ik het wel
Senn Van Eyndt
Dit is onze pers@Wimsumar

(klik om te vergroten)

@Wimsumar ik heb ook een star midibalenpers weet jij hoe je de klep opent als de bal klaar is ik krijg de klep niet open via de computer
Alvast bedankt
fendt farmer309c
Dit mechanisatie bedrijf doet volgens mij in van die star persen misschien daar eens vragen.

vandeglindmechanisatie.nl/occasions.html/
stephan-inter
Ronde balen persen is een kwestie van ervaring. Het zwad poos links en dan weer rechts de invoer in laten gaan. Anders krijg je van die balen die je niet kunt stapelen.
jeet
@stephan-inter Die pick up van zo'n star is maar 1.35 breed valt in de meeste gevallen niet echt te slingeren
paardeboertje
Met een star kun je mooie strakke balen persen.
De veren van de haken van de achterklep op zijn straks zetten.
het "smossen"wat jij noemt doet elke ronde balen pers als het gras erg droog is,
wij hadden (bijna) altijd 3 messen in de star pers, worden de kanten mooi vierkant rond vol geperst, hoe kleiner de zwadjes hoe mooier/strakker hij pers.
casejxu
@paardeboertje t gewas ook goed de tijd geven om op te laten rollen? Dus niet in een keer vol schuiven? Of maakt dat niet uit?
paardeboertje
@casejxu ja,,daarom ook kleine zwadjes zodat de pers ook tijd krijgt om te persen/rollen.
Senn Van Eyndt
Ok ga ik eens proberen met messen al hebben de paardenboeren dat hier niet altijd graag. Jij verdeelde ze over de hele breedte ofwa want er kunnen 5 messen in zeker@paardeboertje

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!